"KADA STE ODLUČILI DA STE SILOVANI?" Kako je Miroslav Aleksić na suđenju ispitivao Milenu Radulović

S. J. M.

24. 11. 2023. u 09:45

GLUMICA Milena Radulović, nakon tri pretresa na kojima je ispitivana, završila je juče svedočenje na suđenju Miroslavu Aleksiću, optuženom za seksusalna zlostavljanja, u Višem sudu u Beogradu. Ovaj put odgovarala je i na njegova pitanja, a okrivljeni je uglavnom ispitivao za njihove susrete posle njenog odlaska iz njegovog dramskog studija "Stvar srca" i naveo da je sve što je pita u cilju da se shvate odnosi između njega i Milene.

КАДА СТЕ ОДЛУЧИЛИ ДА СТЕ СИЛОВАНИ? Како је Мирослав Алексић на суђењу испитивао Милену Радуловић

Foto: P. Milošević

Na pitanje da li je pozivao i nagovarao da dođe kod njega u studio, Milena je rekla da nije i da je sama želela da dolazi. Odbijeno mu je pitanje da li je terao da dolazi.

- Da li sam vam objasnio da možete da napustite studio bilo kada i bez ikakvih posledica i obaveza - pitao je Aleksić.

- Da, ali sam znala da ću snositi posledice, jer meni niko neće verovati šta se desilo, a vi ste bili omiljeni i ugledni predavač - kazala je Milena.

- Da li ste mi se za sedam godina ikada požalili i imali primedbe? - pitao je Aleksić.

- Molila sam vas da ne radite to, a gledali ste kako venem i uživali u tome - navela je Milena.

- Pod pretpostavkom da su se ovi događaji, o kojima pričate, ikada dogodili, da li sam vam upućivao pretnje da ću učiniti neko zlo? - pitao je, okrivljeni.

- Da, rekli ste ne bih želeo da mi se to dogodi, ako ikome ikada kažem šta ste mi

uradili - odgovorila je glumica.

- Šta da se dogodi? - pitao je okrivljeni.

- Pa da niko neće verovati meni, već vama. Kada sam vas odgurnula vi ste me posle išamarali pred celom grupom na času i dokazali da ćete sve izmanipulisati, da svi veruju vama i da misle da sam ja luda. To i danas radite tokom suđenja - odgovorila je Milena.

Aleksić je pitao da li može da replicira na ovakve odgovore, a sudija mu je rekao da ne može, već samo da postavlja pitanja.

- Da li je guranje rukama u ramena prvo vašeg kolege iz grupe, pa onda mene, proba ili manipulacija - postavljao je dalje pitanja Aleksić.

- Nije bila proba, to je šamaranje. Možda je proba bila deo kada me je drug gurao, ali onda ste vi besno ustali i krenuli da me udarate. To je bila manipulacija polaznika grupe, a prema meni su bile batine. Šapnuli ste mi: "Je li vidiš da je bolje da me slušaš" - ispričala je Milena.

- To nije istina - kazao je Aleksić i dalje pitao da li je bilo čime ucenjivao.

- Jeste, mojom sramotom. Vama niko nije smeo da kaže ne. Samo Mika upravlja i tako je i bilo - kazala je Milena.

- Da li sam vam bilo kada rekao da ću vam onemogućiti da upišete FDU i iskoristiti sav svoj uticaj da vam uništim karijeru? - postavio je pitanje okrivljeni.

- Ne, ali ste se hvalili uticajem koji imate i kakav Biljana (Aleksićeva supruga) ima na FDU, koja je tamo neki faktor - odgovorila je Milena.

- Ona nije neki faktor, već vaš profesor i to najbolji - kazao je Aleksić, na šta su se pojedini Milenini prijatelji, koji su došli da joj daju podršku u sudnici, nasmejali.

Foto: Z.J.Mačak

Aleksić je dalje pitao da li se seća poslednje probe početkom juna 2013. godine na koju je došla, a koja na njen zahtev nije održana, a Milena je rekla da se ne seća.

- Došli ste iz kupovine na dan vaše maturske večeri, pokazivali ste cipele i predamnom isprobavali stvari - kazao je Aleksić.

- Ne sećam se - odgovorila je Milena.

- Sećate li se da ste haljinu stavili preko klavira? - pitao je Aleksić.

- Ne - tvrdila je Milena.

- A, sećate li se da ste me tada odvezli svojim autom do moje kuće? - pitao je dalje Aleksić.

- Ne - nije menjala odgovor Milena.

- A, da li se sećate ko je bio ispred ulaza u moju zgradu? - pitao je Aleksić.

- Ne - ponovo je isto odgovorila Milena.

- Nakon što ste otišli na studije, da li ste dolazili kod mene u studio na moj čas? - pitao je Aleksić.

- Jednom i bila je Biljana tu - kazala je Milena.

- Rekli ste da ste poslednji put bili krajem septembra 2013. godine na audiciji, a šta je u oktobru kada ste mi sa Anjom doneli boks cigareta i konjak i ostali na času - pitao je dalje Aleksić.

- To je bio vaš zahtev da svako ko upiše glumu donese konjak i ja sam ga kupila, a za cigarete ne znam, možda je njih Anja - kazale je Milena.

Aleksić je naveo i da je u novembru došla sa klasom sa FDU i Biljanom na njegov čas u studio, što je Milena potvrdila.

- Milena je na svom Fejsbuk profilu 16.12. 2013. godine postavila fotografiju iz emisije "Dok anđeli spavaju" na kojoj smo ja i voditeljka Marina, a ispod je napisala "jedan divan stari snimak". Da li je to objašnjenje našeg odnosa u studiju? - pitao je Aleksić.

- Ja se ne sećam šta sam i kada objavljivala, ali sam dugo negirala šta mi se dogodilo. Dugo sam se lečila i stvarala privid da je sve u redu. Posebno što smo ostali povezani preko Biljane. Najlakše mi je bilo da se pravim da je sve u redu. Za razliku od drugih žrtava nisam mogla da idem na časove kod drugih profesora, već kod Biljane - kazala je Milena.

Zašto ste 2014. godine sa roditeljima i prijateljima došli kod mena na Kosmaj u kuću? - pitao je Aleksić.

- Bili smo na ručku blizu vas i oni su rekli da svratimo, a ja nisam mogla da kažem neću, jer bi pitali zašto - odgovorila je Milena.

- Da li ste 2014. godine došli na moj čas uplakani, prvo vi, a onda za vama i Bilja, da vam dam savet u vezi problema i afere u koju ste zapali, kako da izađete iz krize istovremene veze sa Mihailom i sinom profesora sa FDU - pitao je Aleksić.

- Nije bilo tako, ja sam taj razgovor vodila sa Biljanom na fakultetu, a ne sa vama - odgovorila je Milena navodeći da je Biljanu obožavala i imala veoma blizak odnos sa njom.

- Da li ste mi 2015. godine na portirnici Madlenijanuma ostavili karte za vašu prvu predstavu? - pitao je okrivljeni.

- Ostavila sam ih Biljani i vama, to ide u paketu - kazala je Milena.

- Da li sam bio prisutan sa celom vašom familijom - pitao je Aleksić.

- Jeste - potvrdila je Milena.

- Upravnica Madlenijanuma je dala lično karte meni i na moje ime - kazao je Aleksić.

- Vi ste bili prisutni u mom životu, dolazili ste na kolkvijume i ispite, jer vas je Biljana zvala. Ja ništa nisam uradila da ne budete prisutni, jer tada nisam mogla da kažem ovo što sam posle ispričala. Održavala sam privid normalnosti - odgovorila je Milena.

- Film koji sam trebao da režiram "Gospođica Desanka" u kojem su trebali da igraju svi glumci koji su prošli kroz moj studio, da li ste vi potpisali dokument da ste spremni da učestvujete. Da li je vaša slika bila zakačena? - pitao je Aleksić.

Sudija je to pitanje odbio navodeći da nema veze slika, na šta je reagovao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević objašnjvajući da ima veze, jer je oštećena u svom iskazu pričala da ga je sve vreme izbegavala.

- Ovo sve opovrgava njen iskaz, jer se vidi da se dogovara da učestvuje u filmu, sa svojim silovateljem dogovara angažman na filmu - kazao je Jakovljević.

Aleksić je nastavio sa drugim pitanjem, navodeći da je Milena Radulović rekla da je 2016. godine bila kod njega na Kosmaju sa kolegama sa klase sedam sati i da joj je bilo neprijatno.

- Nas je Biljana pozvala na Kosmaj, jer smo imali vrlo uspešan ispit. Svi smo bili tamo i opcija da ne dođem nije postojala - kazala je Milena.

- Da li su svi bili prisutni - pitao je Aleksić.

- Nije bio Dragan Sekulić, koji je hitno morao da se vrati u Bosnu - rekla je Milena.

- Šta je sa Bibom i Anjom? - pitao je Aleksić.

- Bile su tu - odgovorila je Milena.

- Nisu, vidi se i na slikama da nisun - konstatovao je Aleksić.

- Došli ste kod mene na kraj časa 2018. godine da rešimo veliki problem, kako da postupite, jer je vaš partner Radovan Vujović od vas tražio da napravite spisak partnera sa kojima ste bili - kazao je Aleksić.

- To je notorna laž. Ja i Radovan smo bili zajedno pet godina i imali smo probleme. Ja sam o njima pričala sa Biljanom, jer je i on bio njen đak - kazala je Milena.

- Da li se naši odnosi potpuno menjaju od filma "Balkanska međa"? - pitao je Aleksić.

- Premijera je bila u utorak, ja sam karte ostavila Biljani i nadala sam se da će ona i Zare doći, a da će Mika ostati na času. Slala sam joj slike haljina, koje sam htela da obučem. Mika je došao sam i ja kada sam ga videla, nisam ni izašla iz glumačke sobe, da ga ne bih srela. Nismo se ni videli te večeri. Bilja film nije ni pogledala, jer ga je Mika iskritikovao. Čula sam se sa njom posle i on je uzeo slušalicu i svašta mi rekao, kao i da sam glumačka starleta. Naš odnos se prekida, jer ja više nisam Biljanin student. Iako je ona insistirala da upišem master studije, ja ih nisam upisala, da bih se sklonila od tog bračnog para - kazala je Milena koja je FDU završila 2017. godine.

- Kakav ste vi kult imali, koji kažete da sam ja srušio - pitao je Aleksić.

- Mika je dobro osetio da se ja odvajam od njih. Bio je besan. U grupi je deci govorio da sam ja najbolja, a onda je obrnuo priču - kazala je Milena.

- Da li ste tada odlučili da ste silovani ili ste to prihvatili kasnije - pitao je Aleksić.

- Ja sam se osećala mučeno, zlostavljano i silovano. Ja sam to nazivala zlostavljanjem, ali kada sam krenula na terapije, rekli su mi da je to klasično silovanje - odgovorila je Milena.

- Napisali ste jednu i po stranicu za master i glavni lik je učitelj. Ko stoji iza tog lika, ja ili neko drugi? - pitao je Aleksić.

- Lik je inspirisan isključivo iskustvom sa vama - kazala je Milena.

- Niste odgovorili da li ste potpisali saglasnost da učestvujete u mom filmu "Gospođica", koji sam ja trebao da režiram, a vi da glumite? - pitao je Aleksić.

- Postojala je namera za taj film, ali nije bilo sredstava. Ja sam trebala da glumim Nadeždu Petrović, jedan snimajući dan. Nisam imala snagu tada da odbijem. Bila sam student prve ili druge godine na FDU, a Biljana je donela saglasnost da potpišem - odgovorila je Milena.

BILA U KATEGORIJI KURVI

NA pitanje svog punomoćnika Jugoslava Tintora u kakve je kategorije Aleksić u studiju delio devojke, Milena je odgovorila na bolničarke, kurve, kuvarice, domaćice, butikašice.

- Nekada je bilo neprijatno, a nekada smešno. Kada si ti na tapetu ćutiš i čekaš da prođe. Ta vređanja su nekako bila normalizovana i deo tog pedagoškog drila - kazala je Milena.

Na pitanje branioca u kojoj je ona bila kategoriji, odgovorila je u kategoriji kurvi.

Aleksić je ovim završio ispitivanje, a njegov branilac Zoran Jakovljević je pitao zašto se poveravala Biljani, kada tvrdi da je bila pod njihovim pritiskom i u njenim kandžama?

- Ona je bila vrlo stroga, a ja sam je volela i poveravala joj se. Sada govorim ovako o njoj, jer je danas ona njegov saučesnik, u njegovom neprestanom laganju i negiranju krivice, a ona zna da je ovo istina. Postoji 16 prijava protiv Mike i svaku tu devojku ona je praktično odgajila i zna da je istina - kazala je Milena.

Na pitanja sudije Zorana Božovića zašto se nije ispisala iz dramskog studija kada je na to otac više puta ubeđivao, Milena je odgovorila da je mnogo volela da ide i da joj je tamo bilo lepo, a da je oca nerviralo što nose suknje kada je minus i što toliko slušaju Miku, pa je stalno zbog sličnih stvari prigovarao.

Ona je rekla da se dva časa ništa ne desi, maksimum tri i onda je na sledećem Mika ponovo na neki način zlostavlja. Kazala je da je momku Radovanu Vujoviću 2015. godine u proleće u njegovom stanu ispričala da je Mika ljubio i dodirivao, ali nije sve i ono što se dešavalo na klaviru, jer se on iznervirao i udarao pesnicom u zid.

Odgovarajući na pitanja sudije ispričala je i da je kada se dešavalo zlostvaljanje imala osećaj nemoći, da nije videla izlaz, da može da se pomeri i ode.

- Prestala sam da se radujem više nečemu, osećala sam da sam drugačija, prljava, odvratna. To mi je bilo gadno. Kao da sam se raspala i živim neki nesrećan život. Imala sam 17 i 18 godina tada. Mene je i sada sramota. Ja sam posle krivila sebe na terapijama. Smatrala sam da sam trebala da se zaštitim, a nisam ništa uradila. Godinama sam osećala strah - kazala je Milena.

Ona je na pitanje sudije rekla da je prvo o ovome ispričala Radivanu Vujoviću, onda sestri i Mariji Đikić, ali ne sve detalje, već da je zlostavljao. Celu priču sa svim detaljima je kaže ispričala njenom psihoterapeutu 2017. godine.

- Ja sam bila ubeđena da sam jedina osoba, kojoj se to događa. Mislila sam da je to kazna, da sam nešto krivo uradila. Kada je moja sestra Anja došla u poslednju godinu u Mikinom studiju 2016. godine, sve sam joj ispričala i rekla da mi kaže ako počne da joj postavlja ta pitanja, kojima sve počinje, da li se j...š, jesi li kurva... Rekla sam joj da tada kaže da je tata čeka ispred i istrči. To joj se desilo pretposlednji čas i ona je istrčala - ispričala je Milena.

Ona je navela da je najboljoj drugarici Miri Maletković i još dvojici drugova u junu 2013. godine rekla da je Mika dodorivao i ljubio, a da je Miri sve ispričala 2018. godine, kada je ona otišla da studira u Milano. Šta se desilo kaže znale su još Tara, Anja, Marija i da je ona tada već to govorila ljudima, ali da ne može da se seti kada je, šta i koliko kome pričala, ali ljudima iz grupe u studiju je već bilo poznato da joj se nešto dogodilo.

MONOLIZI I SILOVANjE NA KLAVIRU

ODGOVARAJUĆI na pitanja branioca Jakovljevića vezano za tvrdnju da je Aleksić silovao na klaviru početkom maja 2013. godine, Milena je rekla da je telom gurao do klavira i naredio da sedne na dirke i skunuo veš. Branilac je pitao zašto je krenula za njim kada je kako je kazala Mika posle krenuo u toalet da skine fleke sa bele lanene košulje, koje su ostale od njene šminke, a Milena je odgovorila da se plašila da će se videti i da će biti osramoćena.

- Kako bi neko znao da je to od vas? - pitao je Jakovljević.

- U tom trenutku nisam racionalno razmišljala kao sada, to je borba za život. Ponizio me i uništio sistematski - kazala je Milena.

Ona je rekla da je tog dana na individualnom času spremala dva monologa za prijemni na FDU. Prvi je bio od devojke koja je bila prinuđena da radi kao prostitutka i koja priznaje sve šta se dešava, prestaje da krije svoju prošlost i sa tim suočava oca i momka u kojeg se zaljubila. Kaže da prebacuje ocu, što je bila prinuđena to da radi. Taj monolog počinje rečenicom - "tornjajte se dođavola". Drugi monolog je komičan iz "Laži i paralaži" Jovana Sterije Popovića, gde devojka pokušava da bude šarmantna pred čovekom u kojeg je zaljubljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024