UDARIO GA PESNICOM U OKO, ZORAN JE PAO KAO SVEĆA: Nastavljeno suđenje Milošu Nastiću

S. J. M.

18. 10. 2023. u 15:56

NA suđenju Milošu Nastiću (24) za nanošenje teške telesne povrede Zoranu Jakovljeviću (63) od koje je preminuo u centru Stepojevca u julu prošle godine, danas su u Višem sudu u Beogradu saslušana tri svedoka.

УДАРИО ГА ПЕСНИЦОМ У ОКО, ЗОРАН ЈЕ ПАО КАО СВЕЋА: Настављено суђење Милошу Настићу

Foto: M. Anđela

Zoran Mitrović, prijatelj pokojnog Zorana bio je toga dana sa njim. On je ispričao da je Zoran kosio travu i došao kod njega kući, pa su otišli u drugo selo po čoveka, koji mu je pomagao oko domaćinstva.

- Supruga ga je zvala i rekla da je taj čovek stigao, pa smo seli u restoran i popili po pivo. Onda smo se vratili u Stepojevac i rešili da svratimo u kafanu u centru sela. Na pešačkom prelazu ispred kafane Zoran mi je rekao: "Idi ti naruči piće, sad ću da dođem". Ušao sam i naručio i posle desetak minuta sam video neko komešanje, neko je ušao i rekao udaren je čovek i kada sam izašao video sam da na trotoaru leži Zoran. Tražio sam flašu vode od konobara, polivao ga, čupao mu jezik. Sam događaj i šta se desilo nisam video. Kada sam izašao čuo sam od ljudi da je taj što ga je udario pobegao, a da je Zoran išao do prodavnice - ispričao je Zoran Mitrović.

Međutim, svedoci Aleksandar Ivanović i Miloš Marković ispričali su drugačiju priču i da je Zoran Mitrović razdvajao tokom sukoba Nastića i Jakovljevića. Ivanović je kazao da je bio u kladionici i gledao Đokovića, kada ga je drugarica što tu radi zamolila da im kupi da jedu.

- Kada sam se vraćao sa hranom video sam Zorana Jakovljevića da stoji ispred kafane i da nailazi "fiat", koji je skrenuo naglo u desno i čovek iz kola viče: "Kome ti pokazuješ srednji prst, mamicu ti j....". Izleteo je iz kola i odgurnuo Zorana rukama u grudi. On se zateturao, ali nije pao. Iz bifea je tada izašao Zoran Mitrović, verovatno je video šta se dešava i držao Zorana da se smiri, razdvajao, stajao između njih - naveo je Ivanović. - Mitrović ih je rukama razdvajao, sklanjao dečka, u jednom momentu ga je držao i tada se pokojni Zoran otrgao sa druge strane i uhvatio dečka za majicu i pocepao je. Dečko ga je u tom koškanju udario pesnicom u oko i Zoran je pao kao sveća. Udario je temenom u mali kamenčić, koji sam video posle kada su Zorana okrenuli na stranu i polivali vodom.

Ivanović je rekao da je sukob trajao oko dva minuta, da je Zoran bio živ još 15 do 20 minuta i da je preminuo pre nego što je došla Hitna pomoć. Ispričao je i da je dečko nakon što ga je udario ušao u svoja kola, naglo ih okrenuo, "potpisao" i otišao ka Lazarevcu.

- U tom trenutku je autom naišao Nikola Goranić, (Jakovljevićev sestrić), pitao me je li on, ja odgovorio da jeste i on je krenuo da ga juri - kazao je Ivanović. - Ja sam gledao sa strane, ali se nisam mešao, jer sam video da ga Zoran drži sa starne i mislio sam da će se sve završiti.

I drugi svedok Miloš Marković kazao je da je Zoran Mitrović razdvajao dvojicu sukobljenih. On je ušao kod frizera i samo što je seo začuo je galamu i izašao da vidi šta se dešava.

- Dečko mi je bio okrenut leđima i udario je starijeg čoveka, mada nisam video kako, već samo da čovek pada - kazao je Marković, navodeći da je taj dečko odmah otišao autom. - Prišao sam, okrenuo čoveka na stranu i video mu krv na potiljku. On je otežano i usporeno disao. Video sam tu još Acu i ovog gospodina (pokazujući na Mitrovića), ne bih ga prepoznao da ga sada nisam video u sudnici. On ih je razdvajao.

Pošto su različito ispričali, Zoran Mitrović je u sudnici kazao da ne poriče iskaze dvojice svedoka i da su oni u pravu, ali da se on stvarno ne seća da je ikoga razdvajao, već samo da je otišao do konobara i uzeo flašu vode, polivao Jakovljevića i otvarao mu usta. Kazao je da je to možda, zato što je tog dana više popio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu