PRESUDA ZA SMRT MALE NIKOLINE (12): U petak će se u Kragujevcu sud izjasniti o krivici vozača koji je udario dete na pešačkom prelazu (FOTO)

Vojislava Crnjanski Spasojević

11. 10. 2023. u 21:56

U petak, 13. oktobra, u jedan popodne, biće izrečena prvostepena presuda okrivljenom Vladanu Krsmanoviću (70), optuženom da je kolima udario dvanaestogodišnju Nikolinu Janković, 7. decembra prošle godine, na pešačkom prelazu, u Kragujevcu.

ПРЕСУДА ЗА СМРТ МАЛЕ НИКОЛИНЕ (12): У петак ће се у Крагујевцу суд изјаснити о кривици возача који је ударио дете на пешачком прелазу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Nesrećna devojčica ipak je preminula u KBC Kragujevac, 1.januara. Posle više protesta roditelja i apela da sud zadrži u pritvoru okrivljenog zbog specifičnih okolnosti, Krsmanović se, ipak, kako naglašavaju Nikolinini roditelji Vera i Bogoljub, branio sa slobode.

Foto: Tanjug

Okupljeni građani na mestu nesreće


- Mi smo u međuvremenu osnovali "Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju", sa primarnim ciljem izmene Krivičnog zakonika i povećanjem zaprećenih kazni kako bismo sprečili buduće tragedije. U večini slučajeva, za smrtne ishode dece u saobraćaju izrečene kazne su minimalne. Po našem mišljenju, javnom riziku u saobraćaju Srbije, kaznenim politikama u drugim zemljama ali i zakonu Srbije, koji jasno definiše svrhu kažnjavanja, minimalne kazne su upravo glavni razlog trenda bahatih vožnji koji svakodnevno odnosi živote na putevima Srbije - kažu Jankovići.

Presuda će biti izrečena u Palati Pravde Kragujevac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave