"NOVOSTI" SAZNAJU: Kazna za maloletnike koji su izmakli stolicu profesorki 26. juna - nisu se pojavili na čitanju presude

S.BABOVIĆ

07. 06. 2023. u 12:56

IZRICANjE sankcija u slučaju koji se protiv dva učenika iz Trstenika vodio pred Višim sudom u Kruševcu zakazano je za 26.jun.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Казна за малолетнике који су измакли столицу професорки 26. јуна - нису се појавили на читању пресуде

Foto:S.Babović

Kako nezvanično saznajemo, učenik N.Ž.(19), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović i I.K.(16), koji je snimao ceo događaj ineposredno posle njega se ispisao iz te trsteničke škole, nisu se pojavili na izricanju presude ranije ove nedelje. 

Protiv N.Ž. i I.K. vodio se tzv. pripremni postupak po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica. N.Ž. se teretio za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, kao i za krivično delo šumska krađa u produženom trajanju.

Više javno tužilaštvo ranije je zatražilo i izricanje krivičnih sankcija protiv I.K. za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M(18), postupak je završen. Kako su „Novosti“ objavile, njemu je pred Osnovnim sudom u Trsteniku izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva. I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo odrekli su se prava na žalbu, tako da je sudska odluka postala odmah i pravosnažna.

- Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao - posvedočila je za “Novosti” Marija Stevanović.

 - Tu je bio i treći učenik... Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem.

Sela sam na stolicu, uspela sam nekako da upišem čas.

Sin profesorke, koji je imao nastavu u drugoj učionici, dobio je taj snimak. Iste večeri profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su alarmirali policiju.

Učenici N.Ž. i M.M. su u ponovljenom vaspitno - disciplinskom postupku u školi kažnjeni su ukorom Nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)