"NOVOSTI" SAZNAJU: Završeno suđenje najstarijem učesniku incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku - Đak sve priznao, a zna se i kazna

S.BABOVIĆ

31. 05. 2023. u 18:07

OSNOVNI sud u Trsteniku osudio je danas M.M(18) najstarijeg učesnika incidenta, koji se odigrao u Tehničkoj školi u Trsteniku prošlog novembra, saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Завршено суђење најстаријем учеснику инцидента у Техничкој школи у Трстенику - Ђак све признао, а зна се и казна

ISTRAGA Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku, Foto S. Babović

Učenik M.M.je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva. Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učionocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage.

Otuda mu se nije izrekla sankcija predviđena članom 137 Krivičnog zakonika, već mera pojačanog nadzora.

-I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je danas presuda postala i pravosnažna - navodi izvor „Novosti“ iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Ovog presudom je praktično završen sudski postupak već na prvom pretresu.

Kako su „Novosti“ ranije pisale, M.M. je snimao incident u kome je profesorki engleskog jezika izmaknuta stolica na času. Odlukom Nastavničkog veća u ponovljenom disciplinskom odlučivanju kažnjen je ukorom Veća i jedinicom iz vladanja.

To je slučaj i sa učenikom mal.N.Ž.(17), koji je izmakao profesorki stolicu.

Treći i najmlađi učesnik incidenta I.K.(16) se ispisao iz škole dan pre prvog odlučivanja Nastavničkog veća o sudbini đaka koji su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu, smejali se njenom padu, ceo događaj snimali i distribuirali mrežama.

Protiv N.Ž.i I.K. pripremni postupak se vodio pred Višim sudom u Kruševcu.

Profesorka Marija Stevanović, vratila se na radno mesto i završava ovu školsku godinu u Tehničkoj školi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)