DA LI SU ŽANDARMI NAŠLI DETONATOR? Suđenje Marku Drakuli

S. J. M.

17. 05. 2023. u 12:12

NA SUĐENjU Marku Drakuli za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 2019. godine na Vračaru u Višem sudu u Beogradu saslušani su žandarmi, koji su ga priveli prethodne večeri.

ДА ЛИ СУ ЖАНДАРМИ НАШЛИ ДЕТОНАТОР? Суђење Марку Дракули

Novosti

Žandarm Bojan Pavković ispričao je da su veče pre eksplozije Vukićevićevog vozila patrolirali na Vračaru i primetili dve sumnjive osobe u automobili.

- Legitimisao sam Aleksandra Miloševića i Marka Drakulu. Za Drakulu sam na proveri dobio informaciju da je za njim raspisana poternica Trećeg odeljenja za krvne delikte, rekao sam mu to i nije pružao otpor, pa sam mu vezao ruke i odveo ga u policijsku stanicu na Vračaru, a oni su ga pustili isto veče, još dok sam ja bio tamo - kazao je Pavković.

- Sutradan sam čuo za tu eksploziju na Vračaru, a kolega Dušan Egić, koji je radio pregled vozila, pozvao me je i rekao da je kod Drakule pronašao uređaj, koji bi mogao biti detonator, ali mu je Drakula rekao da je to za hvatanje "vaj-faj" signala. Pojavio se i snimak čoveka koji postavlja eksploziv ispod auta i kad mu je pala kapa podsećao me je na Drakulu, pa smo obavestili nadležne i napisali službenu belešku o ovome.

Na pitanje branioca Vojislava Babića Pavković je rekao da u vozilu nisu našli ništa nedozvoljeno. Svedok Dušan Egić je rekao da je kod Drakule pronašao uređaj bele boje, sa sivim gumenim dugmetom, antenom i odvojenom baterijom od devet volti i stari crni mobilni telefon isto izvađene baterije. 

- Drakula je bio uznemiren i kako je imao potragu predali smo ga u PS Vračar sa svim tim predmetima - kazao je Egić.

- Nisam mogao da znam čemu je namenjen taj uređaj, ali sam naknadno shvatio za šta bi mogao da služi, kad sam u medijima video snimak i konstituciju čoveka, koji je postavio eksploziv i koji mi je ličio na Drakulu. To smo prijavili nadležnima i sačinili službenu belešku.

Egić na pitanje sudije nije mogao da se seti gde je pronašao taj uređaj, niti odakle ga je Drakula izvadio, jer je prošlo mnogo vremena, ali je rekao da je bio kod Drakule. 

Branilac Vojislav Babić imao je primedbu na ova svedočenja, navodeći da su neistinita, a Drakula je konstatovao da je ta službena beleška napravljena deset dana kasnije i da tog dana kada su ga priveli ništa nije bilo sporno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju