VASPITAČU IZ NIŠA TRI GODINE ZBOG OBLJUBE DEVOJČICE: Potvrđena presuda Osnovnog suda u Nišu

J. Ć.

24. 04. 2023. u 14:02

VIŠI sud u Nišu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Nišu kojom je Vladimir P. (65), vaspitač Dečjeg kulturnog centra u tom gradu, osuđen na tri godine zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad petogodišnjom devojčicom koja je pohađala ovu ustanovu.

ВАСПИТАЧУ ИЗ НИША ТРИ ГОДИНЕ ЗБОГ ОБЉУБЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Потврђена пресуда Основног суда у Нишу

Foto Privatna arhiva

Presudom je potvrđena i mera zabrane obavljanja svih zanimanja koja se odnose na rad sa maloletnicima, u trajanju od 10 godina. Ova mera računaće se od dana pravosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja mere.

- Viši sud u Nišu odbio je 13. marta kao neosnovanu žalbu branilaca V. P. i potvrdio presudu Osnovnog suda u Nišu - rekao je portparol Višeg suda u Nišu Miško Radivojević.

Vaspitač, koji je inače pred penzijom, a čije hapšenje je zaprepastilo nišku javnost i uznemirilo roditelje, tokom suđenja negirao da je imao nedozvoljen odnos sa detetom i tvrdio da navodi u prijavi nisu tačni. On je uhapšen početkom decembra 2021. godine zbog sumnje da je, prema nezvaničnim saznanjima, devojčicu ljubio, dodirivao i njenom rukom dodirivao sebe po genitalijama.

Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila roditeljima šta se dogodilo. Nakon što je devojčica ispričala šta joj je vaspitač radio, na zahtev policije angažovan je Centar za socijalni rad u Nišu kao organ starateljstva.

Nakon što su stručnjaci Centra obavili razgovor sa devojčicom, koristeći metode i tehnike prilagođene za komuniciranje sa decom tog uzrasta, sa ciljem davanja mišljenja o autentičnosti svedočenja deteta, tvrdnje ovog vaspitača da nije kriv pale su u vodu. Nakon prvog sudskog postupka on je oglašen krivim i prvostepenom presudom osuđen na tri godine zatvora i zabranu rada sa decom u trajanju od 10 godina.

Vladimir je bio angažovan na kulturnim aktivnostima "kreativna školica", "Divan dan" i "Bulevar". U Dečjem kulturnom centru radio je 35 godina, a na poslovima vaspitača više 10 godina. Radio je sa grupom i do 30 mališana.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)