TUŽILAC SPECIJALNOG SUDA: Krasnići i Seljimi da ostanu u pritvoru

Novosti online

27. 02. 2023. u 13:47

TUŽILAŠTVO Specijalnog suda za zločine na Kosovu i Metohiji tražilo je da se produži pritvor bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

ТУЖИЛАЦ СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Краснићи и Сељими да остану у притвору

Foto: Prinsktin

 U obrazloženju je navedeno da je do sada više puta utvrđeno da je pritvor opravdan po više osnova i da nije došlo do promene okolnosti da bi se odluka promenila. 

Tužioci su u sudnici više puta ukazivali na problem sa sigurnošću svedoka, što je među glavnim razlozima nepuštanja optuženih da se brane sa slobode. 

Specijalno tužilaštvo je 30. septembra 2022. godine podnelo potvrđenu izmenjenu optužnicu protiv lidera tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koja se sastoji od 10 tačaka, u kojoj se oni terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Oni su uhapšeni novembra 2020. godine i od tada su u pritvoru Specijalnog suda. 

Sva četvorica su više puta tražila da se brane sa slobode, ali im nije dozvoljeno. 

Suđenje će im početi 3. aprila. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju