OKRŠAJ DOJUČERAŠNJIH PRIJATELJA Belivuk: Da li sam ti ja Laliću nešto dužan? Lalić: Kao vođa klana, da, kao Veljko - ne

Z.U.

02. 02. 2023. u 17:07

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

ОКРШАЈ ДОЈУЧЕРАШЊИХ ПРИЈАТЕЉА Беливук: Да ли сам ти ја Лалићу нешто дужан? Лалић: Као вођа клана, да, као Вељко - не

Foto: Printksrin

Belivuk: Kad smo mi to Laliću prestali da budemo prijatelji i da li sam ti ja nešto dužan?

Lalić: Kao vođa kriminalne grupe da, dužan si mi, a kao Veljko Belivuk ne - odgovorio je Lalić. Dominantnije je bilo mišljenje Marka Miljkovića nego tvoje. On je o svemu odlučivao. ​U poslednje vreme rukovođenje poslovima kriminalne grupe kao i odbranom ovde preuzeo je Marko Miljković. On se pitao za sve. To je i bio jedan od razloga da potpišem sporazum i priznam krivicu. Neću više da mi on komanduje i govori šta da radim, rekao je Lalić na početku suđenja.

Belivukovo unakrsno ispitivanje dojučerašnjeg sradnika na momente je izgledalo kao da će da se pretvori u incident.

Više je ličilo na upućivanje pretnji svedocima, koji se tek spremaju da iznose svoja saznanja. U jednom trenutku morala je čak da reaguje i presednik Krivičnog veća sudija Vinka Beraha.

- Belivuku, pa objasnio je - intervenisala je sudija.

- Videćemo dokle - besno joj je odbrusio Belivuk.

Lalić je dalje isričao i kako niko od pripadnika kriminalne grupe nije poslušao savet advokata Dejana Lazarevića, koji im je rekao da je dobio informacije da se sprema pretres 30 lokacija i njihovo hapšenje.

- Bili ste ubeđeni da niko ne zna za kuću u Rutopeku - kazao je Lalić.

- O tome ste i pričali. Ništa drugo vas nije interesovalo. Vlade Draganić nije bio na "policijskom radaru" i smatrali ste da niko ne zna za njega.

Pre Belivuka Laliću je pitanja postavljao okrivljeni Nemanja Đurić, koji je insistirao na pojašnjavanjima oko sopstvenog učešća u nekim likvidacijama. Prethodno je i Vlade Draganić nastavio svoje od prethodnog pretresa unakrsno ispitivanje.

- Šta sam ja imao i koji su moji motivi da učestvujem u krivičnim delima - pitao je Draganić.

- Dali su ti sat od Milana Ljepoje. Video sam ga kod tebe na ruci. Takođe, pare koje smo pronalazili kod žrtava obično si ti dobijao. Najviše novca bilo je kod Mirka Kojića, 800 evra. Pored toga Belivuk ti je davao kokain da prodaješ, verovatno te je i na taj način plaćao - odgvorio mu je Lalić.

Svedok okrivljeni je dodao i da su Belivuk i Miljković po nalogu Zvicera dali Draganiću stan u Alfa sitiju na Zvezdari, a da im je on zauzvrat ustupio svoju kuću u Ritopeku i da se ta kuća i dalje vodi na Draganića ili njegovu suprugu.

 Govoreći o pripremanju ubistva visokopozicioniranih članova "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, Lalić je ispričao da je pored njega, Belivuka i Miloša Budimira u prestonici Grčke bilo još dvadesetak članova "kavačkog klana".

- Hvalio si se kakvu ti energiju imaš i kako si "ubo iglu u plastu sena", jer si nabasao na njih dvojicu - obratio se Lalić Belivuku.

- Kako sam ja mogao uveče da nabasam na njih - upitao je Belivuk.

U tom trenutku začuo se žamor u publici i među optuženima, jer je Belivuk nehotice otkrio podatak da se to dešavalo.

- Bravo bravo Belivuku, priznao si, sad si rekao da je to bilo uveče - uzvratio je Lalić.

Tokom unakrsnog ispitivanja bilo je reči i o pravljenju ćevapa, a na Belivukovo pitanje da li je video da su to radili, Lalić je odgovorio:

- Nisam, ali to ne znači da se nije radilo. Ispred mene to niste radili.

Na nastavku suđenja došlo se do novih podataka sa kim je prema Lalićevim rečima Marko Miljković ubio i zakopao jednog od vlasnika Pink taksija.

Naime, iako su svi pomislili da je reč o Belivuku, Lalić je juče pojasnio da se rečenica - "debeli se prestravio", odnosila na Mirka Kojića, Miljkovićevog kuma koga su u međuvremenu takođe ubili članovi ove kriminalne grupe.

Lalić je kazao da mu je Miljković ispričao da je zločin počinjen ispred Kojića i da je Miroslav Ranković ubijen tako što ga je nekoliko puta ašovom udario po vratu, a onda da bi bio siguran da je mrtav, ubo ga još nekoliko puta "rambo" nožem u stomak.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili