BOĆA SE LAKŠE POVREDIO: Ponovo odložen pretres za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave

Lj.P.

22. 11. 2022. u 16:35

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je ponovo odložen nastavak suđenja petorici optuženih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave pre četiri godine. Sudija Sanja Perić, naredno ročište je zakazala za 21. februar 2023. godine, jer na današnji glavni pretres iz pritvora Okružnog zatvora nije doveden Dalibor Bogdanović Boća (43), jedan od petorice optuženih.

БОЋА СЕ ЛАКШЕ ПОВРЕДИО: Поново одложен претрес за покушај отмице Горана Цвијетића (44) из Будисаве

Arhiva

On nije mogao da dođe iz zdravstvenih razloga, jer se lakše povredio prilikom pada, pa po savetu lekara mora da miruje. U sudu se nije pojavio ni okrivljeni Vladica Rakić, bivši policajac iz Obrenovca,  koji se trenutno nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini, gde je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Pored Bogdanovića i Rakića, za pokušaj Cvijetićeve otmice odgovaraju i Novosađani Nenad Stević, Goran Kovačević Goranac i Božidar Bosnić.

Cvijetić je, podsećamo, otet 22. maja 2017. godine na novosadskoj Detelinari, a nedugo zatim, na Mišeluku kod Sremske Kamenice uhapšeni su Stević i Bosnić, dok su reostaloj trojici lisice na ruke stavljene kasnije. Na početku suđenja petorica optuženih su se izjasnili da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga priveli policiji, jer su sumnjali da je on umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića, januara 2017. godine u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade