TRAŽILE VODU, PA OPLJAČKALE ŽRTVE: Podignuta optužnica zbog dve teške krađe u Beogradu

N.B.

24. 10. 2022. u 16:47

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četiri osobe zbog sumnje da su od R. Š. ukrale 350.000 dinara i 19.400 evra, a od oštećene Z. U. 48. 700 dinara i zlatni nakit.

ТРАЖИЛЕ ВОДУ, ПА ОПЉАЧКАЛЕ ЖРТВЕ: Подигнута оптужница због две тешке крађе у Београду

Foto N. Fifić

Optužnica je, kako je saopšteno podignuta protiv  R. Š., T. Š., S. B. F. i K. Š.  

- Sprovedenom istragom tužilaštvo je utvrdilo da postoji opravdana sumnja da su okrivljene R. Š. i T. Š. u julu ove godine na štetu oštećene M. M. učinile krivično delo teške krađe, na taj način što su došle do njenog stana i zamolile je da im natoči flašu vode, nakon čega su ušle u stan i iz njega uzele 350.000  dinara i 19.400  evra, kao i da su okrivljene R. Š. i K. Š. u avgustu na štetu oštećene Z. U. učinile krivično delo krađe na isti način, kojom prilikom su iz stana oštećene oduzele 48.700 dinara i više komada zlatnog nakita - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

- Novac i nakit su potom predale okrivljenom S. B. F. nakon čega je on nakit ponudio na prodaju jednoj zlatari u centru grada, čime je učinio krivično delo prikrivanje.

Nakon što su privedeni u Tužilaštvo na saslušanje, oni nisu želeli da iznose odbranu, nakon čega im je bio određen pritvor. U toku istrage ispitane su oštećene i još jedan svedok, pribavljeni su materijalni dokazi, naređeno je vršenje komparativnog veštačenja, a preduzete su i dokazne radnje prepoznavanja okrivljenih R. Š., T. Š. i K. Š. od strane oštećenih.

 

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK: Maloletnici brutalno pretukli dečaka (14) iz Vinče

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!