BRACANOVIĆ U DOMU, ČUME U LIBIJI: Suđenje optuženima za prvu otmicu "zemunaca"

E. H.

06. 07. 2022. u 10:45

U VIŠEM sudu u Beogradu juče je za 10. oktobar odloženo suđenje dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana", koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se ubio naredne godine. Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije.

БРАЦАНОВИЋ У ДОМУ, ЧУМЕ У ЛИБИЈИ: Суђење оптуженима за прву отмицу земунаца

Foto: I. Marinković

Na jučerašnje ročište nisu došli ni svedoci Milorad Bracanović i Ljubiša Buha Čume. Bracanovićeva ćerka je sud obavestila da je on smešten u dom za dementna i stara lica, dok je Buhina advokatica rekla da se on nalazi u Libiji i da se vraća krajem septembra.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana", učestvovao je i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivično delo razbojništvo dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana". Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Foto Privatna arhiva

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja. Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa "zemunskog klana", u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Zatim su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i predali ga vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)