ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO SIMOVIĆA NA SENJAKU: Sestra ubijenog iznela šokantne činjenice, pozlilo članu veća sudija

S.J.M.

02. 06. 2022. u 11:14

SUĐENjE Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu zbog ubistva Borivoja Simovića na Senjaku prekinuto je danas u Višem sudu, jer je pozlilo članu veća sudiji Oliveri Pajić.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО СИМОВИЋА НА СЕЊАКУ: Сестра убијеног изнела шокантне чињенице, позлило члану већа судија

Foto D. Milovanović

U trenutku kad je ispitivan sudski veštak balističar Milan Kunjadić, njoj je bilo muka i morala je da izađe iz sudnice.

Vrlo brzo je stigla ekipa Hitne pomoći i sa dvoje lekara pola sata kasnije je izašla iz Palate pravde. Suđenje će se nastaviti sutra.

Na početku suđenja sestra ubijenog Simovića Marina Simović Pavlović kazala je u sudnici da joj je u februaru i martu preneto da je blizak prijatelj okrivljenih, čije ime je rekla policiji, u tri navrata pričao da je "sve moglo da bude sređeno da se mi nismo umešali".


- Rekao je da su Vrević, Nikolić i Mišljen ljuti što smo ih "namestili". Pričao je da je sve sređeno u sudu i da će oni dobiti minimalne kazne. Ja sam to sve prijavila policiji, a čula sam i da im ta osoba plaća i advokate - kazala je Marina Simović.

Njegova smrt izazvala veliku pažnju medija

Optuženi Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen terete se za teško ubistvo Borivoja Simovića u junu prošle godine u parku na Senjaku.

Borivoje Simović je ubijen 25. juna oko 22.30 na Senjaku.

Njegova smrt izazvala je veliku pažnju medija, a sumnja se da je on želeo da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Borivoja su napali u jednom parku, a čovek koji je te večeri bio s njim odbio je saradnju sa policijom.

Samo dva dana pre ubistva Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Policija istražuje kako su ova dva događaja povezana, a sva trojica su saslušana 25 dana nakon ubistva.

Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Policija poseduje i video-snimak tuče kada su trojica ispitivanih pretukli Borivojevog prijatelja, samo dva dana pre kobne noći.

Borivoje praunuk generala Simovića

Borivoje je praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941. On je tu funkciju obavljao od 27. marta 1941. do 12. juna 1942. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!