SUĐENJE ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Odbrana traži stručno ispitivanje veštaka i ukidanje pritvora, optuženi negiraju zločin

Tanjug

11. 05. 2022. u 18:06

PRED većem Višeg suda u Beogradu danas je iskazima veštaka nastavljeno suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА: Одбрана тражи стручно испитивање вештака и укидање притвора, оптужени негирају злочин

Mesto likvidacije Blaža Đurovića, Foto P. Mitić/privatna arhiva

Na današnjem suđenju veštaci su se kratko izjasnili da ostaju pri svojim nalazima i mišljenjima, dok je sudija za sledeće suđenje najavio ispitivanje veštaka od strane stručnog savetnika Olivera Stojkovića, kojeg je angažovala odbrana jednog od optuženih Darka Veskovića. Sudskom veću se obratio Vesković ukazujući na svoje teško zdravstveno stanje, nakon čega je njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović od suda zatražila da mu ukine pritvor.

Odbrana Nemanje Ivanova advokatica Olivera Đorđević koja je danas postupala po zameničkom punomoćju advokata Dejana Lazarevića, takođe je zatražila ukidanje pritvora Ivanovu.

Dobričanin Nikodinović je insistirala na ukidanju pritvora potencirajući da Vesković nikada nije bio u bekstvu, već da se u trenutku kada je napustio Srbiju protiv njega nije vodio krivični postupak. Takođe, odbrana Ivanova je zatražila da se iz MUP-a dostave video zapisi sa mesta gde je pronađen automobil u kojem je pronađeno oružje sa DNK tragovima Ivanova, kako bi se utvrdilo kako je zatečen automobil i šta se u njemu nalazilo. Sud je odbio da ukine pritvor optuženima i sledeće suđenje zakazao za 23. maj.

Arhiva

Optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice. Obojica se nalaze u pritvoru četiri godine i negiraju ubistvo Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni su optuženi da su Đurovića ubili iz automobila i to iz automatske puške sa 29 projektila, a zatim zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće svog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22 na Dušanovcu, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)