USMRTIO GOSTA, DOBIO 14 GODINA ROBIJE: Uz jake policijske snage u Novom Pazaru je izrečena presuda Adnanu Alibašiću (42) zbog ubistva

N. KOČOVIĆ

08. 04. 2022. u 20:32

VIŠI sud u Novom Pazaru osudio je Adnana Alibašića (42) prvostepenom presudom na 14 godina zatvora zbog ubistva gosta njegovog restorana "Divan" Nihada Hamidovića (23), 23. januara 2020. godine. Sudsko veće ga je proglasilo krivim za tri krivična dela - ubistvo, nedozvoljeno držanje i noženje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

УСМРТИО ГОСТА, ДОБИО 14 ГОДИНА РОБИЈЕ: Уз јаке полицијске снаге у Новом Пазару је изречена пресуда Аднану Алибашићу (42) због убиства

Foto N. Kočović / Fejsbuk

Predsednik sudskog veća je kazao da je utvrđeno da je ubistvu prethodio incident i koškanje Alibašića sa Hamidovićem, posle kojeg je, kada je žrtva sa prijateljima krenula da izlazi iz restorana, okrivljeni sugerisao Emiru A. (28) da ga napadne, što je on i učinio izazvavši tuču. Tokom tuče, Alibašić je "magnumom 357" udario Hamidovićevog prijatelja u glavu, a i sam je tom prilikom od strane nepoznate osobe uboden nožem u leđa, zadobivši teške telesne povrede.

U opštem metežu Alibašić je ispalio dva projektila od kojih je jedan, sa razdaljine ne veće od metra, pogodio Hamidovića u levu bočnu stranu grudi, a drugi njegove prijatelje B. B. i S. M., koji su se nalazili ispred restorana. Teško ranjeni Hamidović je prevezen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo podlegao povredama.

Obrazlažući presudu, predsednik sudskog veća kazao je da do ubistva nije došlo na "bezobziran način", kako je Više tužilaštvo tvrdilo u optužnici, jer "nije bilo prekoračenja nasilničkog ponašanja koje je uobičajeno prilikom izvršenja krivičnih dela te vrste". Takođe, sudsko veće je bilo stanovišta da Alibašić nije delovao u nužnoj odbrani, što je tokom postupka tvrdio njegov branilac.

Istom prvostepenom presudom Viši sud osudio je Emira A. (28) na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci zbog nasilničkog ponašanja i pomoći Alibašiću nakon počinjenog zločina.

Izricanju presude prisustvovao je veliki broj rođaka i prijatelja ubijenog mladića, kao i članova porodice okrivljenog, a sve su obezbeđivale jake policijske snage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024