SUD VRATIO OPTUŽNICU PROTIV DŽONIĆA: Tužilac ima rok od tri dana da otkloni nedostatke

J. Ć.

07. 04. 2022. u 15:25

VEĆE Višeg suda u NIšu je, u stadijumu formalnog ispitivanja optužnog akta koje je tužilaštvo podiglo protiv Gorana Đokića i njegovog sina zbog trostrukog ubistva u Aleksincu krajem septembra prošle godine, vratilo optužnicu radi otklanjanja nedostataka.

СУД ВРАТИО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ЏОНИЋА: Тужилац има рок од три дана да отклони недостатке

OSUMNjIČEN Goran Džonić, Foto Privatna arhiva

Tužilac ima tri dana da otkloni nedostatke, a može tražiti od Suda dodatni rok ako za to ima opravdane razloge.

Iako su mediji u četvrtak preneli informaciju da je podignuta optužnica protiv dvojice Džonića, ona je bila nepravosnažna jer je o njoj tek trebalo da se izjasni Viši sud u Nišu. Izjašnjenje je usledilo tokom istog dana i optužnica je vraćena na dopunu. Prema njoj, okrivljenom Goranu na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, dok je njegovom sinu optužnisom na stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. 

Rešenjem Veća Višeg suda u Nišu produžen je pritvor okrivljenom Goranu i njegovom sinu Stefanu za još 30 dana.

Podsetimo, početkom marta iz pritvora su puštena braća Aleksandar i Kostadin Milošević, kao i Džonićev sin Milan koji su se takođe sumnjičili za ubistvo vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije jer je ustanovljeno da nema dokaza da su učinili delo za koje su terećeni. Istraga protiv zasad nije obustavljena. 

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra. Zbog sumnje da su učestvovali u njihovoj likvidaciji uhapšen je Goran Džonić, ali i njegovi sinovi i njihove komšije koje je Džonić označio kao izvršioce kako bi sebe opravdao. Sve ukazuje da je Goran rođake pobio da bi ih opljačkao jer je novac za koji se sumnja da je ukraden iz njihovog automobila, pronađen u garaži i na imanju njegovog sina Stefana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)