DETALJI SA SUĐENJE ZA UBISTVO PEVAČICE: Slike sa nasipa kao dokaz

Z. U.

23. 03. 2022. u 21:05

FOTOGRAFIJE, koje su načinili predstavnici medija 2. i 3. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, dok je trajala potraga za nestalom pevačicom Jelenom Marjanović, a potom i uviđaj kada je pronađena mrtva u kanalu, biće uvršćeni u dokazni materijal!

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ПЕВАЧИЦЕ: Слике са насипа као доказ

Foto: M. Anđela

Ovo je saopštila predsednica Krivičnog veća Višeg suda u Beogradu, Jelena Škulić, gotovo na samom kraju suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge.

Tokom nastavka glavnog pretresa, pušteni su policijski audio-snimci sa broja 192, na kojima su zabeleženi pokušaji Zorana Marjanovića da ih ubedi da lociraju mobilni telefon njegove nestale supruge, koji je tada još davao signal.

- Halo, dobar dan, moja žena je nestala pre pola sata, ja sam sa ćerkicom od pet godina na nasipu. Došli smo sa majkom da ona trči, ali ona je nestala - čuo se Marjanovićev glas od 2. aprila 2016.

- Kako nestala - pitala je policijska službenica, koja se javila. - Gospodine, žene nema pola sata, trčala je, vratiće se. Šta mislite da se desilo?

- Ne znam šta se desilo - odgovorio je Marjanović. - Molim vas da je locirate, dostupna je, dok je telefon još u funkciji. Ja je zovem, ali se ne javlja.

Posle više poziva i uputstava policijskog službenika da mora prvo da prijavi nestanak, Marjanović čak pominje mogućnost da je kidnapovana, jer se ne javlja na telefon, a sati prolaze... Sve vreme moli policiju da je lociraju, "dok se telefon ne isključi". Dok je na telefonskoj liniji, i čeka policijske službenike da mu daju instrukcije šta da radi, čuje se i njegov razgovor sa prolaznicima na nasipu, koje pita da li su videli mladu ženu i opisuje je kako je obučena.

Kada je završeno preslušavanje tonskih zapisa, Marjanovićev advokat Nikola Dumnić je rekao da ovi snimci potvrđuju odbranu Marjanovića da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret:

- Njegovo postupanje sasvim je logično, životno i objašnjivo. Profesionalizmom policije neću da opterećujem transkript, da su postupili drugačije ili bi se Jelena pronašla živa ili bi njeno telo bilo pronađeno ranije.

Naredno ročište je zakazano za 4. maj, a tada se očekuju i završne reči advokata odbrane Stefana Jokića, Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, kao i zastupnika optužnice tužioca Jelene Biorčević Cerović.

BILI KAO NOKAT I MESO

NA ročištu prikazana je i fotografija Jelenine povređene ruke i pušteno je njeno gostovanje u TV emisiji u kojoj je govorila da se ona, zahvaljujući Zoranu, vratila na scenu, da njihova ljubav traje 13 godina, da ima podršku i da su njih dvoje bili kao nokat i meso.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)