DVE GODINE ZATVORA, PUŠTEN IZ PRITVORA UZ NANOGVICU: Izrečena presuda Draganu Banjcu

Lj. P.

22. 03. 2022. u 16:06

NOVOSAĐANIN Dragan Banjac (32), osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na dve godine zatvora, zbog pokušaja iznude 40.000 evra od od Mladena Devetka (21) iz Futoga, fudbalera novosadske Vojvodine, Njemu je ukinut pritvor u kom se nalazio proteklih 14 meseci i zamenjen je elektronskim nadzorom uz nanogvicu, do pravonsažnosti presude. Pored toga, zabranjeno mu je korišćenje telefona i interneta.

ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА, ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА УЗ НАНОГВИЦУ: Изречена пресуда Драгану Бањцу

Lj.P.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić, kazao je da krivično veće smatra da je u potpounosti dokazano da je počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

- Dosta dokaza je u ovom postupku pretreseno, saslušani su svedoci – rekao je sudija Mitrić. - Više javno tužilaštvo je na

nesumnjiv način dokazalo da je počinio krivično delo za koje je optužen. Prilikom odlučivanja o kazni, posebno je u obzir uzeta činjenica da je otac dvoje male dece i da je do sada neosuđivan.

Banjac je uhapšen 3. februara 2021. godine pod sumnjom da je od fudbalera novosadske Vojvodine Devetka pokušao da iznudi 40.000 evra, i od tada se nalazio u pritvoru. I danas je iz zatvora na Klisi, na izricanje presude u novosadsku palatu pravde bio doveden uz jake mere obezbeđenja.

U Završnoj reči, zamenik VJT, Ksenija Dajanović je istakla da je tokom postupka utvrđeno da je Banjac počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. To kako je rekla ne proizilazi samo iz tajnog nadzora i prisluškivanja, već i iz kompletne dokumentacije i dokaza prikupljenih u istrazi i izvedenim na glavnom pretresu.

Odbrana okrivljenog se prema rečima zamenika VJT, svodila se na to da je okrivljeni želeo samo dobro fudbaleru, jer mu je izvesni Jovan Kaluđerović rekao da je Devetak, fudbaler Vojvodine napravio dug njegovom preduzeću i sve je navodno bilo dokumentovano.

Branilac optuženog Banjca, advokat Goran Karadarević, koji je za svog klijenta tražio oslobađajuću presudu, kako je rekao u završnoj reči, smatra da tužilaštvo nije dokazalo krivično delo, jer iznuda, kako je predočio, podrazumeva nameru da sebi i drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist. Prema njegovim rečima, Devetkova devojka Jovana Mitrović je počinila zloupotrebu u firmi „Bor eksport“ u kojoj je radila, i nemoguće je da oštećeni ništa ne zna o tome da je devojka trošila velike sume novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna