STEFAN DŽONIĆ OSTAJE U PRITVORU: Odbijena žalba advokata

Novosti online

22. 03. 2022. u 15:29

ŽALBA na rešenje Apelacionog suda od 11. marta ove godine, kojom je Stefanu i Goranu Džoniću pritvor produžen do 11. aprila, odbijena je. S obzirom na to da je maksimalan rok pritvora u istrazi šest meseci, do tada Više javno tužilaštvo treba da podigne optužnicu ili da im ukine pritvor – saopšteno je iz Apelacionog suda.

СТЕФАН ЏОНИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Одбијена жалба адвоката

Foto: J.Ćosin

Podsetimo, advokatska kancelarija Domazet uložila je žalbu Apelacionom sudu koji je u prošli petak doneo odluku da se pritvor produži Stefanu Džoniću, sinu prvoosumnjičenog Gorana, a za koga postoje dokazi da je "debelo" umešan u trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca.

Stefanov advokat Filip Domazet je više puta rekao da Stefan Džonić ima alibi za kritičnu noć 26. na 27. septembar "tako da nepotrebno boravi iza rešetaka". 

Za njega su petorica kolega rekli da je te večeri bio u vojnoj opremi na manevrima negde ispod Vranja, tako da nikako nije mogao da bude uključen u monstruozno ubistvo.

Domazet kaže da ne može ni da pretpostavi zašto se ovaj vojnik drži zatvoren.  

- Stiglo je u međuvremenu i grafološko veštačenje koje isključuje Stefana kao skriptora veštačenih rukopisa, tako da ni tu ništa nije kriv - rekao je Domazet.

Grafološko veštačenje se odnosilo na beleške, priznanice i slično koje su nađene u vreći s novcem. Ranije su sva petorica osumnjičenih u ovom slučaju, a to su braća Milošević, Džonić i sam Goran Džonić pisala po nalogu istrage neka slova i reči da bi se videlo da li je to njihov rukopis. Do sada se dokazalo da to nije rukopis braće Milošević, Milana, a sada ni Stefana. 

Foto: Privatna arhiva

Nepoznat nam je rezultat veštačenja da li je to možda rukopis Gorana Džonića.

Stefanov brat Milan je pušten na slobodu, a Stefan se verovatno prema nekim procenama drži u pritvoru jer je deo novca nađen na placu iza kuće koji se vodi na njegovo ime, ali i to ga ne tereti jer je otac imao ključ od kapije te ograđene okućnice.

Ne samo javnost nego i selo Moravac je očekivalo da Stefan bude pušten do sada, a postoji neka mogućnost da se to i dogodi, ukoliko Apelacioni sud promeni odluku o zadržavanju. 

Goran(57), Gordana(56) i njihova ćerka Lidija(25) su ubijeni te noći i spaljeni na mestu Dudine bare, a iz njihovog automobila je nestalo najmanje 43.000 evra koliko je do sada nađeno.

Goran Džonić i dalje tvrdi da on nije bio egzekutor već samo pomagač u praćenju pokojnih Đokića, a za egzekuciju je na saslušanjima krivio braću Milošević, mada za njih ne postoje nikakvi dokazi, imaju alibi, a i ovaj bivši policajac ih nije ni prepoznao u policijskoj stanici u Nišu.

BONUS VIDEO: 

KOMŠIJA BRAČNOG PARA ČIJA SU TELA PRONAĐENA U NIŠU: Poslednji put sam video Miju u petak

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere