DEVET MESECI OD UDESA U NIŠU: Bračni par pokošen na pešačkom prelazu- Porodica još uvek nije dobila pravdu

J. ĆOSIN

14. 01. 2022. u 13:24

ZBOG toga što ni posle devet meseci od nesreće koja je života koštala ovo dvoje ljudi, nije okončana istraga protiv Nišlijke B.S. (53), osumnjičene da ih je, vozeći pod dejstvom opijata, pokosila na pešačkom prelazu na Vizantijskom bulevaru, rodbina LJubomira Novakovića (80) i Danice Andrić (75) ogorčena je na nadležne.

ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ОД УДЕСА У НИШУ: Брачни пар покошен на пешачком прелазу- Породица још увек није добила правду

Foto: J. Ć.

Do udesa je došlo 11. aprila prošle godine na Vizantijskom bulevaru kada je B.S. svojim vozilom "golf" teško povredila dvoje pešaka. Danica je podlegla povredama 17. aprila a nedelju dana kasnije u bolnici je preminuo i LJubomir.

Protiv vozača "golfa" tada je podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno nije uhapšena jer je test na opijate bio negativan. Međutim, tokom istrage koju je vodilo Osnovno javno tužilaštvo naložene su dodatne analize koje su pokazale da je B.S. bila nesposobna za bezbednu vožnju.

Rođaka nastradale Danice, Radmila Andrić se više puta obraćala niškom tužilaštvu ali nikakav odgovor nije dobila.

- Pokušali smo da dođemo do Višeg javnog tužioca da nam objasni šta se dešava sa tim predmetom s obzirom na to da će se za par meseci navršiti godinu dana od nesreće a mi nemamo apsolutno nikakve informacije o tom slučaju. Desetak puta sam dolazila u tužilaštvo i tražila da mi neko kaže i o čemu se tu radi. Zbog čega gospođa koja je lišila života dva ljudska bića nijednu sekundu nije provela u pritvoru kada se ta mera određuje i onima koji su manje krivi. Kazali su mi da im se obratimo pismeno, meni i mom suprugu to ne znači ništa, želimo da razgovaramo sa nadležnima, da nam obrazlože zbog čega istraga i dalje traje i ne vidi joj se kraj. Mesecima se vrtimo u krug, predmet je najpre bio u Osnovnom , pa je prebačen u Više javno tužilaštvo ali se ništa ne dešava.

Očajni smo, moj suprug ne može da se oporavi od šoka. Nezvanično smo saznali da je ta žena upućivana još pre dva meseca na psihijatrijsko veštačenje, ne razumem šta se još čeka – rekla je Radmila nakon poslednje posete tužilaštvu.

Kaže da je Daničina smrt veliki gubitak za njihovu porodicu s obzirom na to da su sa njom bili vrlo bliski.

- Ona je bila puna života, vesela, nasmejana, vedra… Veoma često smo se sa njom viđali a svakodnevno bismo se čuli. Tako je bilo i poslednjeg njenog dana, bila je lepo raspoložena kao i uvek. Nismo ni znali da je stradala, niko nas nije obavestio, a da je u bolnici saznali smo od njenog prijatelja koji je potražio u Urgentnom centru - kazala je Daničina snaha.

Radmiline osećaje deli i Suzana Stojiljković , ćerka LJubomira Novakovića.

- Od početka se informišemo isključivo iz medija jer nam niko iz nadležnih institucija ništa ne govori. Sad razumem ljude koji su izlazili na proteste kako bi žrtve saobraćajnih nesreća u Nišu, među kojima je i jedno dete, dobile kakvu - takvu pravdu. Izgleda da je to jedini način da se stvari pokrenu - komentariše Suzana to što se B.S. još nije našla pred sudom.

Dodaje da vreme nije ublažilo tugu porodice, te da je najteže njenoj majci.

- Mama je nakon očeve smrti mnogo psihički pala, stalno me pita šta se dešava a ja nemam šta da joj kažem. Želimo da se ta stvar dovede do kraja, da možemo da krenemo dalje - zaključuje Suzana.

Kako saznajemo u niškom Višem javnom tužilaštvu, i dalje se sprovode dokazne radnje u sklopu istrage protiv B.S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)