SRBIN OSUMNJIČEN ZA RATNI ZLOČIN: Umesto da mu vrate otetu imovinu Albanci ga uhapsili, svedočenje trajalo 8 sati

D. Z.

15. 12. 2021. u 21:43

PRED Specijalnim Tužilaštvom u Prištini danas je u postupku protiv Dušana Arsića, koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Butovce, saslušan svedok Artan Krasnići.

СРБИН ОСУМЊИЧЕН ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН: Уместо да му врате отету имовину Албанци га ухапсили, сведочење трајало 8 сати

Foto: Privatna arhiva

Kako je u izjavi Novostima kazala Jovana Filipović, advokat osumnjičenog Dušana, saslušavanje je trajalo više od osam sati, a odbrana se nadada će specijalni tužilac sprovesti istragu na najbolji mogući način jer će se kako je naglasila, samo takvom istragom potvrditi da je Dušan Arsić nevina osoba koja je u pritvoru bez osnova.

-Ono što najviše zabrinjava odbranu jeste previše “slučajnosti” koje se dešavaju od avgusta meseca do danas. Naime, Dušan Arsić je u avgustu mesecu saznao daje njegova imovina uzurpirana i zbog zaštite svoje imovine vodi postupak pred Osnovnim tužilaštvom u Prištini ali i parnični postupak pred Osnovnim sudom u Prištini koji je pokrenut 20. avgusta ove godine-ističe advokatica Filipović i dodaje da samo tri dana pošto je Arsiće podneo zahtev kojim traži zaštitu imovine, tuženi protiv njega podnosi prijavu policiji za navodni ratni zločin.

Inače, Arsić je uhapšen 8. decembra na administrativnom prelazu Jarinje, kada je išao sa Kosova i Meothije u centrlanu Srbiju. Njega kosovsko tužilaštvo sumnjiči da je od januara do juna meseca 1999. godine u selu Butovcu učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline, kao i da je navodno zaustavio jedno maloletno lice, pa ga je zajedno sa drugim pripadnicima paravojne jedinice maltretirao.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna