"UNIŠTIO SAM DVE PORODICE": Ovako se branio Lazar Galić koji je optužen da je izazvao nesreću u kojoj je stradao Stefan B.

J.D.Lj.

02. 11. 2021. u 11:58

VOZAČ sa Karaburme Lazar Galić, koji se tereti da je 17. jula izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu poginuo dečak Stefan B., a njegovi otac i mlađi brat povređeni, danas je najpre pre iznošenja odbrane u Prvom sudu u Beogradu izjavio saučešće porodici.

УНИШТИО САМ ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Овако се бранио Лазар Галић који је оптужен да је изазвао несрећу у којој је страдао Стефан Б.

Foto: M. S./Fejsbuk/OFK "Gol"

- Velika je tragedija ovo što se desilo i bol sa kojim ću da živim, a ne znam kako - rekao je Galić, tvrdeći da je svestan da je uništio dve porodice.

- I ja sam otac dvoje dece, izjavio sam saučešće porodici stradalog, mada znam da njima to ništa ne znači jer im je život već uništen. Svestan sam, uništio sam i njihove živote i živote moje porodice. Veliki je to jad, ali ne mogu da vratim vreme, ni ispravim ono što se desilo.

Podsetimo, nesreća se dogodila u Ulici Marijane Gregoran kada je, posle saobraćajne nesreće koja se desila na prelazu, povređen otac sa dvoje maloletne dece. Jedno od njih je, nažalost, preminulo posle nekoliko dana, drugo je operisano, a otac je zadobio lakše povrede.

Vozač, koji je optužen da je izazvao nesreću, je nakon incidenta pobegao, a posle saslušanja u tužilaštvu najpre je pušten da se brani sa slobode, da bi nakon burne reakcije javnosti, ponovo bio pritvoren.

Galić je, inače, i ranije bio osuđivan za saobraćajne nesreće. On je danas na suđenju istakao da je njegov život "proklet" i okružen raznim tragedijama, počev od toga da mu je brat poginuo, a otac nastradao, takođe u saobraćajnoj, odnosno jednoj incidentnoj situaciji na moru.

Govoreći o onome što se dogodilo kobne noći na Karaburmi, on je istakao da je te večeri, kada je išao kući, video da čovek stoji kod pešačkog prelaza i kada se približio desetak metara da je ta osoba zakoračila.

- Zatvorio sam oči i skrenuo na trotoar. Čuo sam tup udarac, ali sam nastavio dalje. U retrovizoru sam video čoveka koji je stajao, parkirao se i otišao peške 10 do 15 metara od mesta na kojem se sve dogodilo. Te večeri nisam pio alkohol, niti vozio više od 40 kilometara na sat. Decu kobnog trenutka uopšte nisam video - tvrdi Galić.

On je dodao da je kasnije video ljude koji su se skupili i vikali da je neko dete povređeno.

- Upao sam u neku vrstu ludila, pred očima su mi bile sve porodične tragedije, a onda sam otišao do kuće, seo i mislio da ću da iskočim iz sopstvene kože. Nisam mogao da spavam, a sutradan je došla policija po mene i uhapsila me. Zbog svega što se desilo i dalje imam nesanicu i velike košmare.

Galićev advokat predložio je danas da mu bude ukinut pritvor, što je sud odbio, a na sledećem pretresu biće saslušan Mihajlo B., otac malog Stefana i Luke, koji su bili sa njim na Karaburmi kada se dogodila saobraćajna nesreća.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - STRAŠAN NAPAD NA ZVEZDARI: Napao starca na ulici - bezdušno ga oborio na zemlju i opljačkao

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati