MIKA ALEKSIĆ STIGAO U SUD: Izjašnjava se da li je kriv, advokat poručio - "pobedićemo" (FOTO/VIDEO)

S.M.J.

28. 10. 2021. u 09:42

ODRŽAVANjEM pripremnog ročišta danas u Višem sudu u Beogradu počinje sudski postupak protiv reditelja i vlasnika dramskog studija "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića. Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokta Zorana Jakovljevića, koji je novinarima poručio: "Pobedićemo".

МИКА АЛЕКСИЋ СТИГАО У СУД: Изјашњава се да ли је крив, адвокат поручио - победићемо (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: P.Milošević

 U sud su stigli i punomoćnici oštećenih glumica Denis Bećirić i Borivoje Borović, koji će danas zastupati njihove interese na ročištu, a one će biti naknadno pozvane da svedoče tokom suđenja.

Kako javlja reporter "Novosti", nešto posle 10.30 časova usledila je pauza, jer je punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor tražio da se sudija Zoran Božović samoizuzme iz postupka, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću. Tintor smatra da to može biti razlog da se sutra presuda obori. Sudija sad razmišlja kakvu odluku da donese i hoće li se samoizuzeti.

Kad je bio član krivičnog vanpretresnog veća, Božović je produžio pritvor Aleksiću.

Odbrana Aleksića smatra da je apsurdna situacija da umesto da odbrana traži izuzeće to čine punomoćnici.

- Da smatramo da je to procesna prepreka tražili bismo izuzeće ranije - kaže odbrana.

Podsetimo, Aleksić je optužen za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica svog studija od 2012. do 2019. godine. Dve oštećene koje su otkrile svoje identitete i prve prijavile Aleksića policiji su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Na pripremnom ročištu Aleksić pred sudskim većem kojem predsedava sudija Zoran Božović treba da se kratko izjasni da li je kriv ili ne. Može se očekivati da će on negirati krivicu, s obzirom na to da je nakon hapšenja u januaru na saslušanju u tužilaštvu kazao da nije kriv i da mu nije jasno zašto su ga te devojke optužile.

Tužilaštvo i odbrana danas bi trebalo da predlože i dokaze koji će se izvoditi tokom postupka. To su pre svega svedoci, veštačenja oštećenih, eventualna lekarska dokumentacija, fotografije...

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a