NAPADAČ NEĆE BITI KRIVIČNO GONJEN: Preokret u postupku protiv optuženog u Novom Sadu zbog udaranja advokatice

Lj. P.

23. 09. 2021. u 20:22

SUDSKI postupak vođen protiv Srbe Stojiljkovića (74) u Osnovnom sudu u Novom Sadu, zbog optužbe da je ometao pravdu, obustavljen je.

НАПАДАЧ НЕЋЕ БИТИ КРИВИЧНО ГОЊЕН: Преокрет у поступку против оптуженог у Новом Саду због ударања адвокатице

Arhiva

Do ovakvog obrta na suđenju je, kako je "Novostima" potvrđeno u ovom sudu, došlo zbog okolnosti koje trajno isključuju krivično gonjenje. O kojim okolnostima konkretno je reč, u sudu nisu precizirali.

Stojiljkovića je optužnica teretila da je 4. septembra 2018. godine, oko podne, u zgradi novosadskog Osnovnog suda, nasrnuo na advokaticu dr Enike Veg (67) i time je ometao u njenom obavljanju advokatske službe. Posle toga je sudsku zgradu napustio kroz sporedni izlaz, a potom je otputovao u Beograd, gde se kasnije, kako je tvrdio, sam predao policiji.

Kako je navedeno u optužnici, Stojiljković je ugledavši advokaticu u sudskom hodniku, za njom povikao: "Eno je Enike", a zatim joj je prišao i zamahnutom stisnutom pesnicom je udario po licu. Ona je zbog udarca izgubila ravnotežu, a prilikom pada je polomila nosne kosti, čeoni nastavak gornje vilice, imala je podlive ispod levog oka i na obrazu, kao i prelom 12. grudnog pršljena. Na osnovu medicinske dokumentacije, utvrđeno je dr Veg tada zadobila teške povrede.

Ovaj penzioner je na početku suđenja kazao da smatra da nije kriv i da nije imao nameru da udari advokaticu. Ispričao je da je primetivši njenu karakterističnu boju kose dok je prolazila sudskim hodnikom, mahinalno izleteo iz kancelarije sekretarice predsednice suda i da se ne seća da ju je odgurnuo i da se to možda nehotice dogodilo, odnosno da nije imao nikakvu nameru. Još je rekao da je njegovo takvo ponašanje rezultat revolta zbog sudskih sporova koje vodi više godina, a Enike Veg zastupa drugu stranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet