SUD ODBIO DA UKINE PRITVOR: Olgica Markanović, optužena za pružanje estetskih usluga bez licence, nije iznela odbranu

J. D. Lj.

21. 09. 2021. u 20:21

SUĐENjE Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini Tasić zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu, nije danas počelo iznošenjem njihovih odbrana pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, ali se zato, više od dva sata, raspravljalo o procesnim radnjama.

СУД ОДБИО ДА УКИНЕ ПРИТВОР: Олгица Маркановић, оптужена за пружање естетских услуга без лиценце, није изнела одбрану

Olgica Markanović / Foto Instagram

Tasićeva juče nije došla na suđenje, jer je, kako tvrdi njen branilac, u osmom mesecu "visoko rizične" trudnoće i svakog časa može da se porodi. Prema rečima njenog advokata Dragana Palibrka, ona verovatno duže vreme, ni nakon porođaja, neće moći da se pojavi pred sudom. Zbog toga je on zatražio da se prema njoj razdvoji postupak, ali i da se, s druge strane, Markanovićevoj ukine pritvor u kojem je od hapšenja, 1. juna.

Advokat Borivoje Borović, koji zastupa optuženu Olgicu Markanović, predložio je sudu da je pusti iz pritvora uz određenu blažu meru - kućni pritvor uz odgovarajuće uslove.

Sud, međutim, nije juče prihvatio nijedan od predloga branilaca, ali će ih, kako se nadaju advokati, do 5. oktobra razmotriti i doneti i zvaničnu odluku, tim pre jer je reč o pritvorskom predmetu u kom je obavezno hitno postupanje.

Foto: Printskrin

Naida Gedžo među prvima prijavila Olgicu

Markanović je u pritvoru od 1. juna, a prema poslednjoj odluci o produženju, on može da traje do 24. septembra. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti Markanovićevu i Tasićevu, koja se brani sa slobode, za teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićevu osudi na tri, a Tasićevu na godinu dana zatvora.

Foto: Printskrin

 

Njih dve terete se da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine, u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru Tayas u Beogradu, u Driničkoj ulici. Po optužnici su neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Foto Instagram

Olgica Markanović nadrilekarka

Istovremeno su, kaže optužba, primenjivale i nedopuštene injekcije lokalne anestezije lidokain-hlorida koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanovićeva je, na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. U svojoj odbrani ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

I Jasmina Tasić, takođe je, pred tužiocem, negirala izvršenje dela koje joj se stavlja na teret.

DOTERANA

MARKANOVIĆEVA je juče u sud dovedena iz pritvora sa lisicama na rukama, u pratnji dva stražara. U bež helankama, uskoj majici i patikama, sa maskom na licu, puštene kose, ušla je u sudnicu uzdignute glave.

NOVINARI ISPRED VRATA

SUDNICA broj 10, u Prvom osnovnom sudu, juče je bila premala da primi sve zainteresovane novinare, sudske pripravnike, familiju, prijatelje na suđenju Olgici Markanović i Jasmini Tasić. Zato je sudija Vuk Rabrenović odlučio da, zbog opasnosti od kovida, u sudnici zadrži samo učesnike u postupku - optuženu, postupajućeg zamenika tužioca, advokate i oštećene. Novinarima je rekao da iz bezbednosnih razloga napuste pretres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!