SVEDOK ODLOŽIO SUĐENJE DIMIĆU: U Sremskoj Mitrovici nije održan glavni pretres za ubistvo Nemanje Grčića

S. K.

30. 08. 2021. u 21:17

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak nije održan glavni pretres na suđenju za ubistvo Beograđanina Nemanje Grčića (37), za koje su optuženi Zoran Dimić (53) iz Subotice i nevenčana supruga žrtve Danijela Đilasović (44) iz Beograda, koja se tereti za krivično delo ubistvo u pomaganju.

СВЕДОК ОДЛОЖИО СУЂЕЊЕ ДИМИЋУ: У Сремској Митровици није одржан главни претрес за убиство Немање Грчића

Jovan i Mira Grčić / Foto S. Kostić

Svedok, koji je trebalo da bude saslušan, nije se pojavio, pa je sudsko veće naložilo njegovo privođenje za sledeće ročište, koje je zakazano za 4. oktobar.

Predlog branioca okrivljenog, da se Dimiću ukine pritvor, sud nije prihvatio, tako da će on, za razliku od Đilasovićeve, koja se od juna brani sa slobode, ostaje i dalje u pritvorskoj jedinici KPZ.

Dve Nemanjine maloletne ćerke, od sedam i pet godina, kako kaže njihov deda Jovan, žive sa Grčićima i jednom nedeljno viđaju majku.

- Deca su kod nas godinu dana i kako im je majka izašla iz pritvora, viđaju je jednom nedeljno po sat vremena i to u Centru za socijalni rad. Mi smo i dalje u borbi za starateljstvo nad njima i nećemo odustati - kategoričan je Jovan, koji kaže da je policija profesionalno obavila svoj posao i da ne sumnja da je njegova snaja bila saučesnik u ubistvu.

- Mi smo još u šoku nakon toga što joj je ukinut pritvor. Sud je smatrao da ne može više da utiče na svedoke kao i da neće doći do uznemiravanja javnosti - kaže Jovan, koji sa suprugom Mirom redovno prati suđenja zbog ubistva njegovog sina.

Nemanja je likvidiran 25. aprila 2019. godine u jednom privatnom apartmanu u Vrdniku, gde su boravili on i Danijela. Prema optužnici, ona je ostavila odškrinuta vrata od sobe apartmana. Grčić je ležao na krevetu, a kada je ugledao Dimića da ulazi u sobu, skočio je prema njemu i onda je usledilo rvanje između dvojice muškaraca, a zatim i pucanj iz pištolja sa prigušivačem. Nemanja je imao prostrelne rane u grudima i na potiljku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati