SIMOVIĆU ŠEST GODINA ZATVORA: Izrečena presuda pripadniku "zemunskog klana" za pokušaj ubistva Kalinića

J. D. Lj.

23. 07. 2021. u 13:15

MILOŠU Simoviću šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva Srećka Kalinića (2010. godine)

СИМОВИЋУ ШЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Изречена пресуда припаднику земунског клана за покушај убиства Калинића

Sretko Kalinić i Miloš Simović

Naime, Viši sud u Beogradu osudio je danas na šest godina zatvora nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Miloša Simovića, povodom optužbi da je pokušao da ubije pripadnika istog klana Sretka Kalinića u Hrvatskoj 2010. godine, dok su bili u bekstvu od srpskih pravosudnih organa.

Simović nije prisustvovao objavi presude, jer je izrazio želju da ne bude privođen iz zatvora, kako je rekao, "da se ne bi pravili dodatni troškovi", dok je Kalinić priveden u sud uz jake mere obezbeđenja, a vozilo kojim je doveden pratilo je nekoliko kombija žandarmerije i policije.

Prema rečima sudije Nikole Mikića, Simović je osuđen zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju i oslobođen je plaćanja sudskih troškova jer se nalazi na izdržavanju dugogodišnje kazne zatvora.

Sudija je rekao i da je utvrđeno da je Simović u Kalinića ispalio dva projektila iz oružja i zadao mu prostrelne rane u predelu grudi.

Zaključio je da je između njih postojao neki sukob.

I Simović i Kalinić se sada nalaze u zatvoru u Požarevcu, gde izdržavaju maksimanle zatvorske kazne zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đunđića 2003. godine, niza zločina koje su izvršili kao pripadnici "zemunskog klana", ali i više ubistava u Beogradu 2004. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade