"PRIZNAJEM, KRIV SAM": Počelo suđenje Mladenu iz Niša koji je pregazio Jovanu iz Žitorađe

J. Ćosin

09. 07. 2021. u 11:51 >> 20:04

PRIZNAJEM, kriv sam za delo koje mi se stavlja na teret - rekao je u petak, na početku suđenja, pred Višim sudom u Nišu Mladen Gigić (20), osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teške telesne povrede zadobila Jovana Petković (25) iz Žitorađe od kojih je nakon 10 dana preminula u UKC Niš.

ПРИЗНАЈЕМ, КРИВ САМ: Почело суђење Младену из Ниша који је прегазио Јовану из Житорађе

Foto privatna arhiva

Nesreća se dogodila 21. novembra u Nišu, a kako je navelo Više javno tužilaštvo, Gigić je vozilom "golf 5", na raskrsnici Bulevara Nemanjića, Pariske komune i Boška Buhe, prošao kroz crveno svetlo na semaforu krećući se brzinom od 101 kilometar na čas. U trenutku nesreće u krvi je imao 1,38 promila alkohola i udario u BMV kojim je upravljala Jovana.

Gigić je rekao da je za osam meseci, koliko je u pritvoru, imao dovoljno vremena da se priseti svih detalja nesreće.

- Setio sam se da sam video te večeri crveno svetlo i da sam hteo da ukočim, ali umesto da uspori, auto je ubrzavao. Kada sam došao do semafora, skroz sam nagazio kočnicu, a noga mi je propala do poda. Nisam mogao da ukočim i zakucao sam se u auto. Kada sam se osvestio, video sam da se dimi i šta sam uradio. Iskreno mi je žao. Zbog mene je ugašen jedan mladi život - rekao je okrivljeni Gigić.

On je prednjim delom "golfa" udario je u bočni deo automobila kojim je upravljala Jovana, kojoj je bilo upaljeno zeleno svetlo na semaforu. Od siline udarca, njen BMV je prešao preko razdelnog ostrva i udario u stub saobraćajne signalizacije. Zadobila je teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškom UKC 29. novembra.

Dvadesetogodišnji vozač je ostao pri iskazu datom u tužilaštvu da je te večeri bio na rođendanu, gde je popio dva viskija.

Roditelji devojke koja je nastradala u petak nisu prisustvovali početku suđenja, a očekuje se da na narednom ročištu budu ispitani u svojstvu svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju