PREVARANT DOLIJAO, A SAVIĆI IDU NA ULICU? Zbog sudske presude i hapšenja Dragana Ranđelovića, niška porodica živi u neizvesnosti

D. ALIHODžIĆ

02. 07. 2021. u 09:41

NIŠLIJA Dragan Ranđelović (52) pritvoren je zbog sumnje da je falsifikovao potpis šezdesetšestogodišnje sugrađanke i napravio lažnu priznanicu o pozajmici, a zatim je tužio zbog nevraćanja novca.

ПРЕВАРАНТ ДОЛИЈАО, А САВИЋИ ИДУ НА УЛИЦУ? Због судске пресуде и хапшења Драгана Ранђеловића, нишка породица живи у неизвесности

Foto: D. Alihodžić

Zbog te navodno lažne priznanice, Sunčana Savić i njena porodica mogu da se nađu na ulici, jer uhapšeni Ranđelović ima pravosnažnu i izvršnu sudsku presudu, potvrđenu i od Vrhovnog kasacionog suda da mu Savićeva duguje 5,2 miliona dinara sa zateznom kamatom.

Iz policije saopštavaju da se sumnja da je Ranđelović prevario još građana, pa pozivaju sve koji smatraju da ih je oštetio da se jave Policijskoj upravi Niš. Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, njemu je određen jednomesečni pritvor, a u interesu istrage ne saopštavaju se drugi detalji. Da li je pored Ranđelovića u ovaj slučaj umešan još neko i da li je moguće da je navodno lažnom priznanicom obmanuo sve sudske instance, koje su presudile u njegovu korist, takođe je nepoznanica.

- To što je Ranđelović uhapšen, ne obustavlja postupak koji smo pokrenuli da bismo naplatili dug na osnovu izvršne sudske presude od porodice Savić. Tu presudu ne može ništa da dovede u pitanje sve dok, eventualno, Ranđelović pravosnažno ne bude osuđen za falsifikat i tek tada Savići mogu da pokrenu ponovljeni parnični postupak - kategoričan je izvršitelj Miljan Trajković, koji je još pre dva meseca popisao pokretnu i nepokretnu imovinu porodice Savić za račun svog klijenta Ranđelovića.

Posle 13 godina parničenja sa Ranđelovićem, koji im je, kako tvrde, ostao dužan kiriju, on umesto da plati dugove, presavio je tabak i tužio Sunčanu da mu je ostala dužna 55.000 evra. Uzalud su bile njene tvrdnje da to nije tačno, jer je Ranđelović mahao priznanicom na osnovu koje ga je niška policija i uhapsila...

- Nas niko ništa ne obaveštava i za hapšenje Ranđelovića saznali smo iz medija. Sve dokaze koje imamo u vezi sa spornom priznanicom već smo dostavili nadležnima i očekujemo da pravda posle toliko godina pobedi - navode Savići.

PRIZNANICA

Iz aviona se vidi da je priznanica falsifikat, jer je sudski veštak grafolog Lazar Cvejić to izjavio u svom veštačenju da bi pod čudnim okolnostima usmenim svedočenjem to negirao - ogorčen je Zoran Savić, koji tvrdi da neće dozvoliti da ostanu bez imovine i sumnja da su u njihov slučaj upletene i neke zakulisne radnje.

Zato je porodica pisala Ministarstvu pravde, ali i Advokatskoj komori. Povrh svega, podneli su i žalbu Kasacionom sudu i čekaju odgovor.

KASACIONI SUD POTVRDIO

Iz Vrhovnog kasacionog suda dostavili su nam odluku, kojom su samo potvrdili ono što su prethodno presudili niški Viši i Apelacioni sud, ali su odbili da komentarišu koje posledice mogu da imaju obe strane ukoliko se dokažu sumnje da je Ranđelović počinio falsifikat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024