SUD ČEKA DULOVIĆA: Na pripremnom ročištu bez optuženog

S. J. M.

01. 06. 2021. u 15:37

HOĆE li Viši sud u Beogradu suditi u odsustvu Darku Duloviću za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa ili će se postupak prekinuti dok on ne bude dostupan srpskim pravosudnim organima sud će odlučiti nakon što se tome izjasni tužilaštvo.

СУД ЧЕКА ДУЛОВИЋА: На припремном рочишту без оптуженог

Foto: Tanjug

Pripremno ročište u ovom predmetu juče nije održano, jer na njega nije došao optuženi.

Takođe sud ne zna ni gde se Dulović nalazi i za njim je raspisana potrenica sa rešenjem o određivanju pritvora. Poslednje što se zna je da je u Crnoj Gori izdržavao zatvorsku kaznu od dve i po godine zbog trgovine narkoticima, ali umesto da ga po okončanju kazne izruče Srbiji, jer ga je tražila zbog učešća u teškom ubistvu, Crnogorci su ga izleda iz zatvora pustili na slobodu.

Dulovića je pre pet godina uhapsila crnogorska granična policja i on je tada iz automobila bacio oko 300 grama heroina i pištolj sa šest metaka, pokušavajući da se oslobodi ovih dokaza za krivično delo. Viši sud u Bjelom Polju prvostepeno ga je osudio na dve i po godine zatvora i pustio da se brani sa slobode. Dulović je tada pobegao u Srbiju i prema optužnici Višeg tužilašta u Beogradu juna 2018. godine pomogao je nepoznatoj osobi da likvidira Sinišu Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, kojem je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava i koja je ativirana dok je stojao na semaforu kod "Franša" na Autokomandi. Dulović je posle toga pobegao u BiH, gde je uhapšen i u oktobru 2018. izručen Crnoj Gori na izdržavanje kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!