PRAZNICI DONELI NOVE ŽRTVE: Saobraćajne nesreće se nižu kao na traci, mnoge iz smrskanih kola izvlačili vatrogasci (FOTO)

J.D.Lj.

08. 01. 2024. u 20:00

BOŽIĆNE praznike u Srbiji, nažalost, i ove godine je obeležio niz saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo troje, a teže ili lakše povređeno na desetine ljudi.

ПРАЗНИЦИ ДОНЕЛИ НОВЕ ЖРТВЕ: Саобраћајне несреће се нижу као на траци, многе из смрсканих кола извлачили ватрогасци (ФОТО)

Foto: Radio Magnum

Na putevima nesreće su se nizale kao na traci, a fotografije uništenih vozila smenjivale su jedna drugu na društvenim mrežama. Šta su razlozi ovih tragedija pokazaće istrage, a u međuvremenu se saopštenjem oglasio i MUP, koji je apelovao na vozače da vozila adekvatno pripreme za put, jer se danas i narednih dana očekuju veće snežne padavine. 

Na Badnje veče, na putu Šabac - Valjevo, podsetimo, poginuo je Zdravko Stefanović (28) iz Matijevca. Saobraćajna nesreća se dogodila kada je Stefanović, koji je bio sam u automobilu, iznenada izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i udario u drvo. Nastradao je na mestu. 

Foto: Društvene mreže

Nastradali Zdravko

- Poslednji put smo ga videli kada je krenuo po badnjak - pričaju meštani koji o stradalom mladiću imaju samo reči hvale. - Bio je raspoložen i veseo. Zdravko je imao jedan težak životni period, ali se činilo da je prebrodio probleme i da mu je krenulo nabolje. Nažalost, nije mu se dalo. 

U Kisaču je juče ujutru, oko osam časova, poginula Sanja P. K. (40) iz Zmajeva, inače majka troje maloletne dece. Za sada nije poznato šta je razlog nesreće, a nezvanično, sumnja se da je automobil marke "zastava koral", kojim je ona upravljala, najverovatnije zbog klizavog kolovoza sleteo sa puta, a potom se prevrnuo. 

Dr Nikolina Marić iz novosadskog Zavoda za hitnu pomoć rekla je kratko da je lekarska ekipa koja je stigla na lice mesta, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt žene. 

Foto: Privatna arhiva

Sanja iza sebe ostavila troje dece i muža

Nekoliko časova kasnije, u sudaru na mostu kod Beške, povređen muškarac star 45 godina, i on je u svesnom stanju prevezen na hirurgiju Urgentnog centra KCV u Novom Sadu. U nezgodu su učestvovala dva kamiona i putnički automobil. Prema prvim informacijama, vozač automobila je ostao zaglavljen u vozilu i njega su iz smrskanog auta izvadili vatrogasci. 

U nesreći koja se dogodila na putu Zaječar - Negotin, kod Aptiva, poginuo je A. A. koji je vozio "opel astru", dok je vozač "sitroena", sa kojim se sudario, transportovan u zaječarsku bolnicu. Njega su vatrogasci izvukli iz smrskanog automobila. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač "opel astre" započeo preticanje, pa zatim udario u drugi automobil. 

Policija je obavila uviđaj, a istraga tek treba da pokaže stvarni uzrok koji je doveo do ove nezgode. 

UDARIO U STUB POSLE SRČANOG UDARA

I Beograd je, tokom praznika, obeležilo više saobraćajnih nezgoda. Tako je, u Ulici Jurija Gagarina, malo pre uključenja za most Gazela, poginuo vozač (46) putničkog automobila, koji se "zakucao" u stub. Istraga je pokazala da je on, najverovatnije, preminuo tokom vožnje od srčanog udara.

Na sam Božić, u Bulevaru kralja Aleksandra, oko 19 časova, sudarili su se tramvaj i automobil. U nezgodi su povređene tri osobe, a vatrogasci su jednu ženu izvlačili iz smrskanog vozila i ona je s teškim povredama opasnim po život, prevezena u bolnicu.

OBAVEZNE ZIMSKE GUME

U uslovima kada su na putu sneg, led ili poledica obavezno je korišćenje zimskih guma, čija dubina šare ne sme biti manja od četiri milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije - poručuju iz MUP. - Zbog sopstvene i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, vozači treba da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima, drže veće odstojanje i poštuju saobraćajne propise.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu