DVOJICA ZA VOLANOM SA VIŠE OD DVA PROMILA ALKOHOLA, A JEDAN POD DEJSTVOM DROGE: Za vikend iz saobraćaja u Novom Sadu isključeno 80 vozača

Lj.P.

25. 12. 2023. u 15:54

POLICIJSKA uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 542 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

ДВОЈИЦА ЗА ВОЛАНОМ СА ВИШЕ ОД ДВА ПРОМИЛА АЛКОХОЛА, А ЈЕДАН ПОД ДЕЈСТВОМ ДРОГЕ: За викенд  из саобраћаја у Новом Саду искључено 80 возача

Foto Tanjug/D. Aničić

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 80 vozača i šest vozila, a zadržano je 15 vozača. Deset vozača zadržano je zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a dvojica se terete za nasilničku vožnju, jer su u Novom Sadu vozili automobile sa više od dva promila alkohola u organizmu. Trojica su zadržana zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja, a jedan od njih je upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. zadržani vozači biće privedeni sudiji za prekršaje.

Minulog vikenda, odnosno  od 22. do 24. decembra, na području Južnobačkog okruga, dogodile su se 22 saobraćajne nesreće, u kojima je pet osoba teško, a četiri su lakše povređene.

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća, u kojima su dve osobe  zadobile teže, a jedna lake telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)