ZAVRŠENA OBDUKCIJA: Tela nastradalih u rušenju mosta u Ovčar Banji stižu u Zvornik

Novosti Onlajn

14. 10. 2022. u 11:53

ZBOG pogibije dve sugrađanke u tom gradu danas je Dan žalosti

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА: Тела настрадалих у рушењу моста у Овчар Бањи стижу у Зворник

Foto Novosti

Obdukcija tela dve žene koje su juče poginule kada se srušio drveni viseći most u Ovčar Banji završena je i trebalo bi da tela u pratnji jednog sveštenika večeras stignu kući, rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Zbog pogibije dve sugrađanke u tom gradu danas je Dan žalosti.

Stevanović je rekao da su se sugrađani koji nisu bili povređeni sinoć vratili svojim kućama, a danas bi trebalo da iz bolnice u Čačku bude otpušteno osam povređenih.

- Grad Čačak na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem se ponudio da im obezbedi prevoz i da i oni bezbedno stignu svojim kućama - rekao je Stevanović, koji je juče obišao povređene u bolnici.

On je izrazio veliku zahvalnost Todoroviću i svim ljudima u Čačku koji su na bilo koji način pomogli i spasli Zvorničane koji su pali u vodu.

- Zahvalan sam i našim sveštenicima i vozačima autobusa na prisebnosti i hrabrosti. Nije Morava na tom mestu mnogo široka, ali je duboka 2,5 metra, nakon šoka i pada sa 15 metara visine moglo je biti i mnogo gore - rekao je Stevanović.

Grupa od 114 Zvorničana trebalo je da sa dva autobusa kompanije sinoć stigne na večernju molitvu u manastir Đunis, uoči današnjeg praznika Pokrova Presvete Bogorodice

Pokloničko putovanje su kao i ranijih godina organizovale crkvene opštine Čelopek i Zvornik, a u planu puta bio je i manastir Jovanje gde se nesreća dogodila kada je više od dvadesetak ljudi istovremeno prelazilo most koji godinama nije u funkciji.

Sajla se otkačila i most je pao, a sa njim su u Zapadnoj Moravi završili i svi oni koji su se tog trenutka našli na mostu. Dve žene su poginule, a 11 vernika je povređeno.

(Glas Srpske)

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Pogledajte trenutak kad se srušio most kod Ovčar Banje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TESLINA ISHRANA: Koji obrok je preskakao i koje namirnice su mu bile neophodne