PRVE SLIKE I SNIMCI NESREĆE KOD LESKOVCA: Poginula žena koja je bila vođa puta, preko 20 osoba povređeno (FOTO/ VIDEO)

J. Ć. / I. M.

21. 08. 2022. u 11:55

JEDNA osoba je poginula u prevrtanju autobusa na auto-putu Leskovac-Niš, a povređeno je više od 20 osoba, među kojima i dvoje dece.

ПРВЕ СЛИКЕ И СНИМЦИ НЕСРЕЋЕ КОД ЛЕСКОВЦА: Погинула жена која је била вођа пута, преко 20 особа повређено (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: I. Mitić

Devetoro povređenih putnika iz autobusa somborskih registarskih tablica koji je jutros sleteo sa auto-puta kod mesta Pečenjevce, zbrinuto je u Kliničkom centru Niš, od čega jedan muškarac s težim povredama, a 17 sa lakšim povredama smešteno je u Opštoj bolnici Leskovac, rečeno je Tanjugu u tim zdravstvenim ustanovama.

- U Urgentni centar smešteno je osam osoba, od čega jedan muškarac star 69 godina sa otvorenim prelomom ruke i prelomom rebara i on je upućen na operaciju. Među ostalim povređenima je jedna devojčica od osam godina, ali je ona, kao i ostali povređeni, svesna i komunikativna. U toku je dijagnostika svih povređenih- izjavila je PR KC Niš Marija Milijić.

Foto: Novosti

Navela je da je jedan dečak od 13 godina smešten na dečjoj klinici i da ima nagnječenje stomaka, ali je dete stabilno, svesno, primljeno na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Opšta bolnica u Leskovcu primila je 17 povređenih putnika sa lakšim telesnim povredama.

- Petoro ih je na hirurgiji na posmatranju i niko od njih nije životno ugrožen, a ostali uglavnom imaju lake povrede i u toku dana će biti otpušteni kućama. Za neke od njih već dolazi rodbina, a turistička agencija koja je organizovala putovanje je poslala autobus, kako bi ih prevezla kućama- izjavio je dr Dragan Marinković iz leskovačke bolnice.

Naveo je da su svi povređeni iz Novog Sada i okoline.

Jedna osoba je poginula, a 27 je prijavljeno kao povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 05.25 časova dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, rečeno je u MUP-u.

Mediji su preneli da su u autobusu bili turisti koji su se vraćali iz Haniotija sa letovanja, a da se udes desio na ravnom delu auto-puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!