JEDNO DETE BIĆE DANAS OPERISANO: Direktor Tiršove o stanju mališana povređenih u nesreći u Bugarskoj

Novosti online

16. 08. 2022. u 08:36

SEDMORO mališana, koji su povređeni u nesreći u Bugarskoj, juče su na granici sačekale medicinske ekipe iz Niša i prevezle u Beograd. Stanje dece stabilno, kažu u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Svi osim jednog deteta koje će imati operaciju lakta biće pušteni kući u naredna dva dana.

ЈЕДНО ДЕТЕ БИЋЕ ДАНАС ОПЕРИСАНО: Директор Тиршове о стању малишана повређених у несрећи у Бугарској

Foto: Printskrin RTS

U Dečiju kliniku u Tiršovoj sinoć oko 19 časova stiglo je sedmoro mališana, dva dečaka i pet devojčica starosti od 9 do 17 godina, koji su povređeni u nesreći u Bugarskoj.

Nakon pregleda i dijagnostike, utvrđeno je da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Dr Siniša Dučić kaže za RTS da su deca dobro i da ne očekuje da se njihovo stanje komplikuje.

- Odmah po prijemu urađena je dijagnostika, kod četiri pacijenta rađen je dodatni skener, kod jednog pacijenta ređena je dijagnostika lakta. Svi pacijenti imaju višestruke povrede mekih tkiva ekstremiteta i lica i pored toga tri pacijenta su sa komocionim sindromom, jedan ima povrede lakta u vidu preloma. On će danas biti operisan. Sva deca su stabilno i prva noć je protekla dobro- kaže dr Dučić.

Prema njegovim rečima, šestoro dece bi u naredna dva dana trebalo da budu puštena kući.

- Za ovaj tip povrede deca provedu 24 do 48 sati na opservaciji. Tad se posmatra da li će  doći do nekog sekundarnog odgovora organizma, da se isprate rane, da li će doći do infekcije rane. Svi pacijenti su dobili antibiotsku terapiju, tako da očekujemo da će tokom 48 sati sva deca, osim deteta sa povredom lakta biti puštena kući.

Jedno dete će danas imati operaciju lakta, posle koje će još tri do pet dana morati da provede u bolnici, a doktori Dučić kaže da ne očekuje da bi moglo da dođe do bilo kakvih komplikacija.

Zbog stresa koji su pretrpela usled nesreće, sa decom će u Tiršovoj razgovarati i tim psihologa. 

Četrnaest osoba povređeno je u nedelju, kada se u Bugarskoj prevrnuo autobus iz Srbije.

Dva teže povređena dečaka prebačena su u Sofiju na dalje lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)