TRAJE BORBA PROTIV VELIKOG POŽARA U PREŠEVU: Proglašena vanredna situacija u opštini - pepeo pada po auto-putu (FOTO/VIDEO)

J.S.

05. 08. 2022. u 21:46

BITKA protiv velikog požara kod Preševa u punom je jeku.

ТРАЈЕ БОРБА ПРОТИВ ВЕЛИКОГ ПОЖАРА У ПРЕШЕВУ: Проглашена ванредна ситуација у општини - пепео пада по ауто-путу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Predstavnici Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu nalazi se na licu mesta, zajedno sa vatrogascima, gde su zabeležili njihovu akciju i prate trenutno stanje na terenu.  

Podsetimo, u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja kod Preševa je tokom popodneva izbio požar u kom gori 50 hektara borove šume.

Opština Preševo je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji zahvaćenoj požarom, vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu, ali ne mogu da postignu da ugase požar.

U blizini su stari naseljeni objekti, ali stanovništvo nije ugroženo, potvrđeno je RTS-u u Službi za vanredne situacije u opštini Preševo.

Opština se obratila Štabu za vanredne situacije Pčinjskog okruga tražeći avione da pomognu u gašenju požara, pošto vatrogasci ne uspevaju da se izbore sa vatrom.

Šef Službe za vanredne situacije opštine Preševo Nedžmedin Ahmedi potvrdio je RTS-u da stanovništvo nije ugroženo.

Požar je vidljiv i sa auto-puta i graničnog prelaza Preševo, a po automobilima na tom delu auto-puta pada pepeo.

Vatra koja je zahvatila veću površinu i gusti dim vidljivi su sa autoputa i graničnog prelaza Preševo.

Ugrožene su životinje. Tu je poznato izletište Preševljana. Koordinaciono telo je u stalnom kontaktu sa MUP-om.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)