DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U KOJOJ JE NASTRADAO DEČAK (3): Vozač pao na kolena i tresao se od šoka - dečak bio na odmoru kod babe i dede

S. Kostić

06. 06. 2022. u 16:19

TROIPOGODIŠNjI dečak nastradao je u nedelju uveče u Kupinovu, kada je na njega naleteo automobilom "BMV", kojim je upravljao O. M. (17) iz Kupinova.

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У КОЈОЈ ЈЕ НАСТРАДАО ДЕЧАК (3): Возач пао на колена и тресао се од шока - дечак био на одмору код бабе и деде

Foto: Novosti

Mališan je usled zadobijenih povreda na pola puta do bolnice preminuo, a kako je saopštila Policijska uprava Sremska Mitrovica, vozaču je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Šta je dovelo do ove tragedije utvrdiće dalja istraga.

Meštani sela Kupinovo ni dan posle strašne tragedije nisu mogli da dođu sebi koliko su se potresli kada su čuli šta se dogodilo, a još gore je bilo onima koji su sve to videli.

- Veljko je sina doveo na dečje igralište, gde se on igrao sa ostalom decom. U jednom trenutku mali se spustio u kanal koji deli igralište od puta i tu je opazio neko kuče, što mu je bilo zanimljivo. Njegov otac i tetka seli su na obližnju klupu, kako bi mogli da ga drže na oku, ali je mališan u trenu istrčao na ulicu i našao se ispred vozila - priseća se nemilog događaja jedan od očevidaca koji je sa svojim detetom u tom trenutku isto bio na igralištu i ne želi da mu ime javno pominjemo.

Čovek kaže da je tek tada usledila prava drama, cika i vriska, dece i roditelja.

Vozač pao na kolena i tresao se od šoka

Prema priči našeg sagovornika, vozač BMV-a odmah se zaustavio i izašao iz svog vozila, pao na kolena i počeo da se trese od šoka.

- Dete su odmah ubacili u to vozilo što ga je udarilo, samo kako bi se što pre odvezao do bolnice. Tek kod Donjeg Tovarnika sreli su se sa hitnom pomoći, gde su ga ubacili u sanitet. I pored reanimacije mališanu nije bilo spasa, preminuo je na pola puta - govori naš sagovornik, koji kaže da retko ko je iz sela te noći mogao da spava koliko su se potresli.

Bio na odmoru kod babe i dede

Nastradali dečak bio je sa porodicom na odmoru kod babe i dede. Njegov otac već više decenija živi u Nemačkoj i svako leto dolazi kod svojih roditelja u Kupinovo.

- Veljku je ovo drugi brak, iz prvog ima sina, a iz drugog dva sina. Sa ovom ženom koja je iz Ašanje starije dete ima im oko 7-8 godina i ovaj mališan što je imao 3,5 godine. Inače, to je jedna fina, dobra, radna porodica. Teška tragedija ih je zadesila - priča za naš list Nikola S., dodajući da su se Veljkovi baba i deda doselili u Kupinovo iz Bosne još dalekih 50-ih godina.

Ni za sedamnaestogodišnjaka meštani ovog sela nemaju loših reči, kažu da on nije problematičan mladić, već da je ovo bio samo nesrećan slučaj.

- On se skoro oženio, žena mu je u drugom stanju. Ne znamo da je nekada pravio probleme. Znam da ima probnu dozvolu, jedino što sigurno nije smeo da vozi to vozilo zbog kubikaže - ističe komšija od O. M. iz Ulice Cvete Jovanović.

Kazna

Očevici koji su prisustvovali ovom nesrećnom događaju tvrde da O. M. nije prebrzo vozio, već pretpostavljaju kada se dete izmigoljilo na put da ga nije primetio.

- Šta će mu veća kazna nego živeti sa tim da si nekome oduzeo život - govori otac jednog od dečaka koji je bio tada na igralištu.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZBODEN NOŽEM: Hoda Beogradom, moli prolaznike za pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)