VELIKI POŽAR NA PERIFERIJI KIKINDE: Vatra guta put za Nakovo

R. Š.

22. 03. 2022. u 19:32

NA PERIFERIJI Kikinde ovog proleća nastavlja se serija požara na otvorenom. Vatra nastaje zbog paljenja trske, suve trave i drugog rastinja, ali i otpada. Jedan takav veliki požar popodne se dogodio između Kikinde i Nakova i još uvek nije ugašen.

ВЕЛИКИ ПОЖАР НА ПЕРИФЕРИЈИ КИКИНДЕ: Ватра гута пут за Наково

Foto: R. Šegrt

Pored puta i biciklističe staze za Nakovo još uvek gori i sa leve i sa desne strane, prema naselju Železnički novi red. Vatra je izbila oko 16 sati, a zbog plamena i gustog dima čak je i saobraćaj bio u prekidu pola sata,  od 17 do 17 i 30 minuta

Na terenu je vatrogasna ekipa Odeljenje za vanredne situacije MUP-a i gasi vatru sa nekoliko vatrogansih vozila. Dima ima na sve strane, čak i prema putu za Banatsko Veliko Selo.

Vatrogasci sprečavaju širenje požara, a da se vatra ne proširi do kuća u naselju Železnički novi red pomogao je i asfaltni put.

Ovakva situacija ponavlja se svake godine u ovo vreme, a vatra na otvorenom pali se iako je pre nedelju dana Odeljenje za vanredne situacije upozorilo građane da sprovodi pojačanu kontrolu zabrane spaljivanja ostataka strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. Građani su upozoreni i i na moguće sankcije i visoke kazne, ali čak ni to ne pomaže, jer se počinioci teško otkrivaju.

- U slučaju pronalaska lica koja spaljuju ostatke strnih useva i smeća na otvorenom prostoru, protiv njih će biti preduzete zakonske mere. Za prekršioce su predviđene novčane kazne koje iznose od 300.000 do 1.000.000 dinara za pravna lica i od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica – saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)