MILAN PREMINUO, MOMČILO SE UBIO: "Novosti" na mestu tragedije u Ripnju, očevo telo pronašao sin (FOTO/VIDEO)

Š. M.

22. 03. 2022. u 12:24

U BEOGRADSKOM naselju Ripanj juče oko 16 sati pronađena su beživotna tela oca i sina Milana Markovića (96) i Momčila Markovića (74). Kako smo saznali, starac je preminuo u porodičnoj kući prirodnom smrću, dok je sin pronađen 100 metara dalje.

МИЛАН ПРЕМИНУО, МОМЧИЛО СЕ УБИО: Новости на месту трагедије у Рипњу, очево тело пронашао син (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Milena Anđela

On je, kako saznajemo, pucao sebio u glavu iz pištolja koji je nabavio pre desetak godina.

Reporteri "Novosti" danas su ispred doma u kom se dogodila nesreća zatekli prijatelje u rodbinu preminulih, koji su tu zbog nedaće koja ih je zadesila.

- Živim na Autokomandi, majka me pozvala juče oko 17 časova da mi kaže da se deda ne pomera, a da oca Momčila ne može da nađe - priča za "Novosti" sin i unuk nastradalih Dejan Marković.

- Odmah sam krenuo za Ripanj, a kada sam došao, video sam dedu bez znakova života u kući. Potom su me psi, koje je moja porodica držala, odveli na livadu sto metara od kuće. Tu sam pronašao očevo beživotno telo, kao i pištolj pored njega. Ispalio je jedan hitac, pucao je sebi direktno u glavu. Strašna tragedija, ne znam šta me zadesilo, prizor je bio užasan. U porodičnom domu u ripanjskom zaseoku Kremenac sa nastradalima je živela i Momčilova supruga. Dejan je dedu i roditelje obilazio nekoliko puta nedeljno, noseći im namirnice i brinući o njima.

Foto: Milena Anđela

- Majka nije čula pucanj, samo je bila u velikoj panici kada je videla da se deda ne pomera - potreseno priča Dejan.

- Otac je imao psihičkih problema, pio je i lekove. Već dvadeset godina priča da će da se ubije i evo sada je to i uradio... Pre 30 godina je pozajmio od zelenaša 7.000 evra, pa je zbog toga izgubio kuću u centru Ripnja čija je vrednost višestruko veća. Nakon toga se ponovo sudio sa njima i izgubio, tako da mu se poslednjih sedam godina skida cela penzija, koju je pošteno stekao. To je, mislim, jedan od glavnih razloga što je digao ruku na sebe.

Foto: Milena Anđela

Posle dolaska policije na mesto nesreće stigla je i hitna pomoć, kao i forenzičari. Bilo je sumnje da Momčilo nije povredio Milana, pa sebi oduzeo život, ali je posle obdukcije utvrđeno da nije bilo tragova nasilja.

Sahrana Milana i Momčila Markovića biće obavljena najverovatnije u četvrtak na lokalnom groblju na Trešnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a