POKUŠAO SAM DA SPASEM SLAVICU, ALI BILO JE KASNO: Potresna ispovest Dragana čija je supruga izgorela nakon što se zapalila kvarcna peć

B.Grujić

11. 03. 2022. u 16:19

PET godina stariji suprug Dragan T. (66), uznemiren i plačnim glasom opisao je događaj koji je u petak ujutro iznenadio sve stanovnike Dobrovoljačke ulice u naselju Šumica u Zrenjaninu.

ПОКУШАО САМ ДА СПАСЕМ СЛАВИЦУ, АЛИ БИЛО ЈЕ КАСНО: Потресна исповест Драгана чија је супруга изгорела након што се запалила кварцна пећ

Foto: B.G.

- Slavica odranije ima psihijatrijskih problema, sinoć joj nije bilo dobro, taksijem smo se jedva nekako odvezli do Urgentnog centra, ja sam tamo vikao, bio sam zabrinut i kao da sam slutio nesreću, došla je policija i priveden sam - uzbuđen, kroz plač priča Dragan, pokazujući na psa Mikija, koji cvili za svojom gazdaricom.

- Pustili su me, nakon izjave, Slavicu sam smestio u njenu sobu do moje i zaspao sam. Probudio me je dim i kada sam utrčao u njenu sobu, već je bila mrtva, pala je na kvarcnu peć koja je gorela, zapalila se fotelja i ona se ugušila u dimu - nastavlja Dragan, ističući da ima dva sina, koji ne žive sa njima u kući.

Kada je obavestio policiju i vatrogasce, već je bilo kasno, dežurni lekar Hitne pomoći mogao je samo da konstatuje smrt izazvanu gušenjem, dok je Dragan T. prevezen u zrenjaninski Urgentni centar, nagutao se dima u pokušaju da pomogne bolesnoj supruzi.

 

Nakon ukazane lekarske pomoći, tokom dana je pušten kući, a zatekli smo ga kako usplahireno traži papuču i bos tumara po dvorištu, plačući za suprugom i kukajući zbog tragedije koja ga je zadesila.

- Pokušao sam sve, zašto je ustajala i kako se dogodilo da padne na kvarcnu peć, zaista ne znam, a morala je da bude uključena, samo se na nju grejemo - dodao je Dragan.

BONUS VIDEO - "BEŽI, POBIĆE NAS SVE": Ispovest tetke mladića osumnjičenog za ubistvo kod Doljevca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)