VATRA BUKNULA OD PIKAVCA: U selu Ličja kod Gadžinog Hana u požaru nastradao Miodrag Stojiljković (82), komšije pokušale da ugase buktinju

D. MILjKOVIĆ

17. 02. 2022. u 20:39

PRIZOR je bio jeziv. Uspeli smo da ugasimo požar, koji je zahvatio kuću našeg komšije Miodraga Stojiljkovića (82), ali je njegovo telo već bilo ugljenisano. Živeo je sam, a ja sam se starala o njemu - kaže, za "Novosti", Ljiljana Stanković iz sela Ličje kod Gadžinog Hana, koja je prva primetila požar u zaseku Kovačići i odmah alarmirala vatrogasce.

ВАТРА БУКНУЛА ОД ПИКАВЦА: У селу Личја код Гаџиног Хана у пожару настрадао Миодраг Стојиљковић (82), комшије покушале да угасе буктињу

Kuća Miodraga Stojiljkovića/ Komšije Pejča Mitić i Ljiljana Stanković / Foto D. Miljković

Odmah nakon gašenja požara urađen je uviđaj o uzroku izbijanja vatre, ali se policija i vatrogasci još ne izjašnjavaju kako se zapalila soba u kojoj je Miodrag uglavnom boravio. Kuća je novije gradnje, pa su ostale prostorije ostale neoštećene. Najverovatnije je reč o nesrećnom slučaju, a komšije sumnjaju da je požar izazvao pikavac, jer u sobi u kojoj je Miodrag nađen mrtav nije bilo grejnih tela.

- Bio sam kod komšije da mu pomognem da oteli kravu kada smo čuli Ljiljanu kako doziva u pomoć. Odmah smo dotrčali i počeli da gasimo vatru. Znali smo da je Miodrag u kući i dozivali smo ga, ali se nije javljao. Nismo imali opremu da uđemo u kuću, jer bi se i sami pogušili od dima koji je kuljao na sve strane. Kada smo ugasili vatru, imali smo šta i da vidimo - očajan je komšija Pejča Mitić.

Još potresena komšijinom smrću, Ljiljana kaže da je Miodraga obilazila, spremala mu hranu i davala lekove. Kaže da je u poslednje vreme bio depresivan, ali da ona nije znala kako da mu pomogne.

- Obilazila sam ga najmanje dva puta dnevno - kaže Ljiljana. - Imao je redovno obroke i terapiju. Bila sam i tog jutra kod njega, ali me je nakon toga zvao još dva puta i govorio mi da mu nije dobro. Savetovala sam ga da se odmara, jer šta mu drugo ja mogu. Krenula sam oko 17 časova da mu dam lekove za smirenje, i videla da se dimi iz kuće. Odmah sam posumnjala da mu se nešto desilo i zvala sam pomoć.

MIODRAGU NIJE BILO SPASA

OVA tragedija uznemirila je žitelje zaplanjskih sela u kojima su mahom staračka domaćinstva, pa u nemilim situacijama teško mogu jedni drugima da pomognu. Miodragove komšije jesu bile prisebne i odmah su počele da gase vatru, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024