TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Tužna sudbina porodice Novak: Otac preminulog Dejvida herojski nastradao prošle godine

Novosti online

06. 12. 2021. u 16:06

OKO 19 časova u nedelju uveče Dejvida Novaka (31), bez svesti, u kupatilu porodične kuće u Sutjesci kod Zrenjanina, pronašla je majka Lavinjika.

ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ Тужна судбина породице Новак: Отац преминулог Дејвида херојски настрадао прошле године

Foto: Privatna arhiva

Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a u zrenjaninskom Urgentnom centru samo je konstatovana smrt mladića koji je bio omiljen u Sutjesci, vozio je kamion i tako zarađivao za život. Mada zvaničnih potvrda još nema i čeka se izveštaj sa obdukcije, postoji sumnja da se nesrećni Dejvid ugušio usled velike koncentracije plina.

Porodica Novak još se nije oporavila od smrti Dejvidovog oca Tita, koji se prošle godine, pokušavajući da spase kolegu, udavio u jezeru u okviru ribnjaka u Neuzini. Sada ih je ponovo zadesila velika tragedija.

Dejvid i brat Dario Foto: Privatna arhiva

 

- Ne znam zaista detalje, ali kako čujem nesreća se dogodila nešto pre 19 časova. Dejvid je dugo bio u kupatilu, a njegova majka se zabrinula što ga toliko dugo nema - priča rođak nesrećnog Dejvida i dodaje da je lekar u kolima Hitne pomoći pokušao reanimaciju, ali da je sve bilo uzalud.

PREDOSEĆAJ

Nesrećni Dejvid je obožavao pesme Tome Zdravkovića. Samo pet dana pre tragične smrti, na svom "Fejsbuk" profilu, Dejvid je objavio pesmu Tome Zdravkovića i napisao "Hej sudbino moja prokleta".

U porodičnoj kući Novakovih tuga i muk. Rodbina iščekuje Dejvidovog godinu mlađeg brata Daria, koji treba da stigne iz Kanade, gde je pre mesec i po otišao kod supruge.

- Zaista tužna sudbina. Dejvid je teško podneo herojsku smrt oca Tita, koji se, spasavajući kolegu Veljka Vujaskovića, udavio u jezeru Sveti Nikola, u okviru ribnjaka u Neuzini - kaže uplakana, u neverici, komšinica iz ulice.

Dejvidov pokojni otac Tito, jedini čovek u Jugoslaviji sa imenom maršala nekadašnje države, kao junak tragične priče na ribnjaku bio je u najužoj konkurenciji "Večernjih novosti" za "Najplemenitiji podvig godine". Dejvidu i njegovom bratu je zbog toga bilo izuzetno drago i svojski su se trudili da na pravi način opišu svog oca, koji se osim što je bio glava porodice, uvek trudio da sinove nauči pravim vrednostima života i odnosa prema drugima.

- Sa ocem, otišao je deo mene, deo nas, majka je neutešna i mnogo pati - govorio je Dejvid tada. - Ali mi moramo da nastavimo život i okrenemo se obavezama i poslu, jer je i naš otac bio maksimalno posvećen svom poslu i vozio je kamion svuda po Evropi.

Nažalost, sve želje, nadanja i planovi mladog Dejvida ostali su neispunjeni...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)