"DEO STANA MI JE IZGOREO, POPUCALI SU SVI PROZORI" Ispovest čoveka koji živi kod kineskog tržnog centra, evakuisali mu maćehu i snaju

Novosti online

02. 12. 2021. u 15:06

STANOVNIK Obrenovca kojem je izgoreo stan u požaru koji je zahvatio Kineski tržni centar, a potom se preneo i na okolne zgrade, istakao je da je policija evakuisala njegovu maćehu i snajku.

ДЕО СТАНА МИ ЈЕ ИЗГОРЕО, ПОПУЦАЛИ СУ СВИ ПРОЗОРИ Исповест човека који живи код кинеског тржног центра, евакуисали му маћеху и снају

Foto: Novosti

Meštanin Obrenovca, koji je želeo da ostane anoniman, govorio je o požaru.

- Ne znam šta i kako se desilo, bio sam na poslu i čim sam saznao, odmah sam došao. Kod kuće je bila moja maćeha, došla je policija i evakuisala je. U zgradi pored je snajka bila u stanu, i ona je evakuisana. Deo stana je izgoreo, svi prozori su popucali, nemam predstavu kolika je šteta - rekao je Obrenovčanin.

On je dodao da se prvobitno komšiluk organizovao i počeo da gasi požar dok vatrogasci nisu stigli.

- Moram da pohvalim komšiluk, koji je na svoju inicijativu, pre nego što su stigli vatrogasci, počeo da gasi vatru, tako što su povezali crevo na hidrant i gasili požar dok nisu došli vatrogasci - istakao je ovaj momak.

Podsetimo, požar je izbio jutros oko 10.40 u kineskoj robnoj kući, a zatim se preneo na okolne zgrade, a vatrogasci se više od tri sata bore sa stihijom koja guta sve pred sobom.

Zvaničnih informacija o tome šta je uzrok požara još nema, a kako radnici pričaju, u prodavnici je svetleo veliki broj novogodišnjih ukrasa, te pretpostavljaju da su oni i izazvali požar.

Prema navodima, nije poznato gde su dve Kineskinje koje su u trenutku izbijanja požara bile u objektu.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)