DETALJI NESREĆE U ŠIDU: Dečak se popeo na vagon da napravi selfi?

Novosti online

01. 09. 2021. u 09:13

DEČAK (15) teško je povređen kada ga je u ponedeljak oko 20 sati udarila struja na železničkoj stanici u Šidu. On je sa opekotinama opasnim po život prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ У ШИДУ: Дечак се попео на вагон да направи селфи?

Foto: Novosti/Depositphotos

Ima braću i sestre

Kako nezvanično saznajemo, dečak je na stanici navodno bio s drugovima.

- Prema onome što su oni ispričali, dečak je s dvojicom drugara bio na železničkoj stanici. U tom delu gde su bili su teretni vagoni. Dečak se iz čiste radoznalosti popeo na vagon. Možda je hteo i da napravi selfi fotografiju. U trenutku kada se popeo, udarila ga je struja jačine 25.000 volti, od koje je zadobio opasne povrede - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

On je dodao da je dečak, zbog težine povreda, hitno prevezen u u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

- Čuo sam da je u stabilnom stanju. Svi se nadamo da će preživeti. Inače, ima dvojicu braće i sestru, ne znam da li je neko od njih bio sa njim - kaže komšija.

Ovo, nažalost, nije prvi slučaj da deca stradaju na vagonima. Skoro identičan slučaj dogodio se pre mesec dana u Paraćinu. Naime, dečak, takođe od 15 godina, popeo se na teretni vagon na železničkoj stanici. Kada se popeo, ušao je u strujno kolo kontaktne mreže. Nesrećni dečak ostao je da leži gore, te je u potpunosti bila isključena struja kako bi ga skinuli i odvezli u bolnicu. Inače, teretni železnički vagon, na koji se popeo, tu je bio garažiran. Dečak je ušao u strujno kolo kontaktne mreže, što je bilo dovoljno da strada.

Kobni selfi

Prošle godine u maju u Pančevu dečak od 12 godina nije imao sreće da preživi, već ga je struja ubila na mestu onog trenutka kada se popeo na vagon. Kako smo kasnije saznali, on je navodno hteo da napravi sliku za Instagram, ali ga je ubila struja jačine 25.000 volti. Svojevremeno su u "Infrastrukturi železnica Srbije" apelovali da se poštuju upozorenja i da se ne penje na vagone.

- Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mlađima. Struja je toliko jaka da nije potrebno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udaljen i po nekoliko metara od mreže - objasnili su tada iz "Železnica".

Sličan slučaj u Rumi

Mladić takođe stradao na vagonu

U železničkoj stanici u Rumi u maju ove godine nastradao je mladić Bojan A. (20), koji se, iz zasad nepoznatog razloga, popeo na vagon na kom ga je udarila struja napona od oko 25.000 volti!

(Kurir)

BONUS VIDEO: MESTO TRAGEDIJE DAN POSLE: U Surčinu još traje potraga za Brankom koji je upao u septičku jamu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)