POVREĐENI DEČAK U TEŠKOM STANJU: Otkriveni detalji nesreće - na železničku stanicu došao sa vršnjacima (FOTO)

Z. Rašić

26. 07. 2021. u 12:35

TINEJDŽER V.M. iz Paraćina, koga je sinoć udarila struja jačine 25.000 volti nakon što se oko 20,10 sati popeo na vagon na paraćinskoj železničkoj stanici, u teškom opštem stanju i sa opekotinama prebačen je na Institut za majku i dete u Beogradu.

ПОВРЕЂЕНИ ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Откривени детаљи несреће - на железничку станицу дошао са вршњацима (ФОТО)

Foto: Z.Rašić

Ovo je za "Novosti" izjavio dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, gde je teško povređeni dečak odmah zbrinut nakon nesreće.

- Posle primarne dijagnostike i obrade, procenjeno je da pacijent treba da se uputi na tercijerni nivo i on je transportovan oko 23 sata u svesnom, ali teškom stanju. Posledica strujnog udara nisu samo opekotine već je ugrožen ceo organizam, pa i rad srca usled sistemskog dejstva struje – napominje dr Gajić.

Foto: Z.Rašić

vagon na koji se dečak popeo

Kako saznajemo, dečak je na železničku stanicu došao sa dvoje vršnjaka koji su, nakon nesreće, rekli da se njihov drug samoinicijativno popeo na vagon i da nisu videli trenutak kad ga je udarila struja, već da je nešto puklo, a drug je ostao da leži na krovu vagona.

Na lice mesta stigli su vatrogasci i hitna pomoć. Vatrogasci su spustili dečaka sa vagona, nakon čega je teško povređeni tinejdžer, koji je bio svestan, medicinski zbrinut.

Vagon na koji se V.M. popeo je bio teretni, služio je kao rezerva, nalazio se parkiran na trećem koloseku u neposrednoj blizini objekta glavne železničke stanice. Kad se popeo na vagon, ušao je u strujno kolo kontaktne elektro-mreže, nakon čega je doživeo strujni udar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)