"BRAUNING" SPREMILI ZA NEKOG IZ VRHA DRŽAVE? U tajnoj prostoriji Belivukove vile u Ritopeku u arsenalu i protivavionski mitraljez

Z. U.

30. 04. 2021. u 08:00

U TAJNOJ prostoriji podzemnog bunkera Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u vili smrti u Ritopeku, policija je pronašla i avionski "brauning" teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila, saznaju "Novosti". O postojanju mitraljeza u ovoj kriminalnoj jazbini javnost je bila obaveštena, ali ne i o modelu opasnog oružja.

БРАУНИНГ СПРЕМИЛИ ЗА НЕКОГ ИЗ ВРХА ДРЖАВЕ? У тајној просторији Беливукове виле у Ритопеку у арсеналу и противавионски митраљез

Arhiva

Ovo naoružanje "sakrilo" se u moru dugih i kratkih cevi pronađenih u ovom štek objektu beogradske kriminalne grupe, kojom je zapravo komandovao Radoje Zvicer, koga bezbednosne službe označavaju kao jednog od vođa "kavačkog klana".

- Pored "brauninga", pronađen je i teleskopski nišan za gađanje mete - navodi izvor "Novosti". - Daljina do koje meci mogu da dobaci je i do pet kilometara. Uglavnom se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, poput blindiranih automobila.

Nema sumnje da je kriminalna banda Belivuka i Miljkovića, po nalogu Zvicera, kako se sumnja, planirala atentat na osobu iz samog vrha naše države. U tome ih je, srećom, sprečila blagovremena akcija MUP Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Istraga o svim zverstvima i livkidacijama, koje je počinila ova mafijaška ekipa svaki dan dolazi do novih saznanja. U tajnoj prostoriji, nadomak Beograda, osim arsenala oružja, pronađena je i velika industrijska mašina za mlevenje mesa i kostiju.

Foto: I. Marinković

U krivičnoj prijavi, koja je podneta protiv ove grupe odmah posle hapšenja 4. februara ove godine, Belivuk, Miljković i saučesnici osumnjičeni su za tri likvidacije. Terete se za ubistvo niškog "pink pantera" Milana Ljepoje, koji je poslednji put viđen kako ulazi u kuću smrti u Ritopeku i iz nje nikada nije izašao, zatim navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i zvezdaša Zdravka Radojevića iz Koteža.

Matrica zločina uvek je bila ista. Žrtvu bi pozivali na sastanak, bez telefona, a posle toga bi joj se izgubio svaki trag. U ovom trenutku traga se za desetak osoba, a sumnja se da su oteti i ubijeni.

PRODUŽEN PRITVOR DO 2. AVGUSTA

APELACIONI sud u Beogradu produžio je u četvrtak za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela. Pritvor je Belivuku i ostalima u četvrtak produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti. Prema ovoj odluci suda, pritvor može da im traje do 2. avgusta. Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

TRAŽE ZVICERA

PREMA nezvaničnim saznanjima, Radoje Zvicer se posle bekstva iz Crne Gore, jedno vreme krio na teritoriji južne srpske pokrajine, najverovatnije u Prištini. U ovom trenutku bezbednosne službe regiona tragaju za njim, jer je Srbija raspisala poternicu. Tereti se za formiranje kriminalne organizacije i zločinačko udruživanje, kao i da je naručio brojne likvidacije, počev od Milana Ljepoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024