JEDAN OD PRITVORENIKA JE IZRUČEN IZ ALBANIJE: Detalji bekstva iz kruševačkog zatvora, sudilo im se u odvojenim postupcima

S.B.

24. 04. 2021. u 15:34

PRITVORENICI S.S.(41) i D.S. (37) koji su pobegli iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Kruševcu, bili su predmet interesovanja ovdašnjeg pravosuđa zbog sumnje u trgovinu narkoticima, ali u sasvim odvojenim postupcima, nezvanično saznaju “Novosti”.

ЈЕДАН ОД ПРИТВОРЕНИКА ЈЕ ИЗРУЧЕН ИЗ АЛБАНИЈЕ: Детаљи бекства из крушевачког затвора, судило им се у одвојеним поступцима

Foto: S.B.

Prema informacijama do kojih smo došli iz istrage, pritvoreniku S.S.sudilo se u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Kruševcu, budući da je već jednom bio osuđen u odsustvu, jer je bio u bekstvu.

Nakon izručenja iz Albanije, vraćen je u Kruševac i ponovo se našao iza rešetaka,potvrđeno je “Novostima” iz tri izvora. Prema nezvaničnim saznanjima”,pojavio se u dva predmeta Višeg javnog tužilaštva. Na uviđaju koji se u subotu odvijao u krugu zatvora bili su i predstavnici VJT, a u slučaj su se,kako je potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija uključila i unutrašnja kontrola ove Uprave Ministarstva pravde.

- Zgrada Okružnog zatvora kao što je poznato je u lošem stanju,neuslovna, u centru grada, odmah iz sedšita Gradske uprave, i odavno postoji ideja za izmeštanje ove ustanove,međutim, trenutno se ispituje i da li ipak postoji odgovornost,odnosno propust u radu nekog od zaposlenih – navodi nezvanično izvor “Novosti” upućen u istragu.

Zatvorenici i pritvorenici iz zatvora trebalo bi da budu preseljeni tek kada se izgradi nov zatvorski objekat, što je, ipak, procedura koja može potrajati. Ova ideja je bila aktuelna i prethodnih godina,ali je epidemija KOVID-19 uticala da se realizacija ovog projekta prolongira.

Kruševački zatvor, ustanova je poluotvorenog tipa, i tu osuđenici izdržavaju kaznu zatvora po krivičnim delima, u prekršajnom postupku,kao i meru pritvora po nalogu nadležnih sudova. Ceo objekat je pokriven sigurnosnim kamerama,čiji snimci mogu dalje da pomognu razjašnjenju bekstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju