VELIKA AKCIJA POLICIJE U ŠPANIJI: Balkanskom kartelu zaplenjena skoro tona kokaina

Novosti online

29. 11. 2023. u 23:27

KAKO pišu lokalni mediji, sumnja se da droga pripada Balkanskom kartelu, koji je u ovom trenutku najaktivniji.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ШПАНИЈИ: Балканском картелу заплењена скоро тона кокаина

Foto: Shutterstock

Operacija je počela kada su agenti koji su istraživali ovu organizaciju saznali da će poslati kontejner koji će stići u luku Alhesiras sa značajnom količinom kokaina unutra i da, pored toga, traže način da izvuku opojnu supstancu.

Istovremeno, iz Kolumbije je stiglo upozorenje o mogućem kontejneru, koji je napustio Ekvador, sa zaustavljanjem u Kolumbiji, i trebalo bi da stigne do španskih obala i koji je u sebi nosio značajnu količinu droge. Metoda koju bi koristila organizacija bi bila "slepa udica" ili "rip off" - tehnika koja se sastoji od kontaminacije.

Kada su agenti saznali za broj kontejnera, bilo je moguće proveriti da je kriminalna organizacija koja ih je primila u Španiji ta koja se istražuje. Kada je kontejner stigao na odredište, agenti su ga otvorili i zaplenili 415 kilograma kokaina koji se nalazio unutra.

Nakon raznih istraga, agenti su dobili više podataka koji su im omogućili da identifikuju novi kontejner, koji je organizacija nameravala da uvede preko luke Alhesiras. Zbog toga je izvršen uviđaj i zaplenjeno je 500 kilograma kokaina, koji je pripremljen za vađenje, opet, metodom 'slepe udice'.

Policija trenutno radi na identifikaciji osumnjičenih.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)