SMRT ZBOG LOŠE PROCENE? Evo šta je na saslušanju u MUP rekao Miodrag Stojaković, otac proslavljenog košarkaša (FOTO/ VIDEO)

J.D.Lj. - N.B.

17. 11. 2023. u 19:00

MIODRAG Stojaković, otac proslavljenog košarkaša Predraga Peđe Stojakovića, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

СМРТ ЗБОГ ЛОШЕ ПРОЦЕНЕ? Ево шта је на саслушању у МУП рекао Миодраг Стојаковић, отац прослављеног кошаркаша (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram serbialive_beograd

On je priveden i saslušan zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću koja se u četvrtak uveče dogodila u Borči, na Zrenjaninskom putu. Tom prilikom je poginuo Mirko M. (60), njegova supruga Andrijana zadobila je teže, a mlađi muškarac i šestogodišnje dete iz "pežoa" lakše telesne povrede.

Nakon saslušanja, tokom kojeg je Stojakoviću pozlilo pošto je dijabetičar, Tužilaštvo mu je omogućilo da se brani sa slobode, pošto ranije nije osuđivan, niti prekršajno kažnjavan, a ima i uredno prijavljeno prebivalište. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako nezvanično saznajemo, Stojaković je ispričao da je verovatno loše procenio da može da skrene pre nego što je naišao "pežo". Nije mogao da kaže da li se to dogodilo zbog brzine drugog vozila, ali je kazao i da mu se slošilo tokom vožnje.

Kako je saopšteno, u daljem toku postupka u Tužilaštvu će biti ispitani oštećeni, odradiće se saobraćajno i medicinsko veštačenje i prikupiće se i ostali dokazi. Nakon toga će biti doneta odluka ima li osnova za podizanje optužnice.

Inače, Stojaković je alkotestiran i vađena mu je krv na mestu nesreće, a utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi. Nadležni tužilac je naložio da se izvadi krv i vozaču drugog vozila, kao i da se izvrši vanredni tehnički pregled svih vozila i da se pribave snimci sa okolnih kamera.

Potresna poruka supruge

OD nastradalog Mirka M. na društvenim mrežama opraštaju se njegovi prijatelji i porodica. Njegova supruga napisala je potresnu poruku:

- Zauvek ćeš ostati u mojoj duši i srcu. Volim te zauvek i neka te anđeli čuvaju tamo gde si sad. Široko ti carstvo nebesko. 

A u kafani u naselju Sebeš, na Zrenjaninskom putu, u koju je uleteo "pežo" za čijim je volanom bila Andrijana M. i u kojem je na suvozačevom mestu bio njen suprug Mirko M. (60), koji je poginuo na mestu, danas gotovo sve - po starom.

- Radimo onako kako nam prilike dozvoljavaju - kaže jedna od radnica lokala. - Ovaj deo koji je srušen se čisti i sređuje, a u drugom delu su gosti. Strašno je to što se desilo, bilo je kao da je pukla bomba. Najvažnije je da niko od gostiju koji su bili sinoć u lokalu nije povređen. Nažalost, poginuo je taj čovek koji je bio na mestu suvozača u automobilu. Dobro je što su žena i dete i još jedan mlađi muškarac, koji je bio sa njima u vozilu, kako smo čuli, van životne opasnosti.

Prema prvim informacijama iz istrage, Miodrag Stojaković je oko 17.30 svojim "mercedesom ML" pošao da obiđe bolesnog rođaka. Iz Koteža se uputio ka Borči, ali posle nekoliko kilometra dogodio se težak udes. On je, navodno, skretao u ulicu, kada je na njega naletelo vozilo iz suprotnog pravca. Od siline udarca, bačen je u stranu, dok se drugo vozilo, u kojem je bio Mirko M., "zakucalo" u zid kafane.

- Na lice mesta prvi su stigli radnici sa obližnje pumpe, kako bi pripomogli, a onda ubrzo i policija i Hitna pomoć - priča jedan od gostiju kafane. - Lekari su sve uradili da spasu teško povređenog muškarca, ali sve je bilo uzalud. Povređena žena i dete su odvezeni u bolnicu, a stariji čovek, za kojeg smo čuli kasnije da je otac poznatog košarkaša, odveden je u policiju. Bio je jako uplašen, ali se i on držao za grudi i čini se, teško disao. Mora da je i on zadobio neke povrede. Ne znamo ko je kriv, nek utvrde nadležni organi. Ali, ovo treba da bude opomena vozačima da paze ubuduće kako voze i šta rade. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Opasno mesto

LOKAL u koji je uleteo "pežo" nalazi se na oko dva metra od semafora. Jedna od radnica obližnje prodavnice tvrdi:

- Tu postoji signalizacija, odnosno semafori. Na ovom mestu, koje je samo pedesetak metara od autobuskog stajališta i prodavnice, gde uvek ima dosta ljudi i dece, dozvoljeno je polukružno okretanje. Nažalost, većina vozača divlja, niko ne poštuje pravila u vožnji, a često ne mare ni za semafor. Svakog dana su "čukanja" i bilo je pitanje kada će neko i poginuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave