IZBEGAVALA PLAĆANJE NAKNADE ZA UVEZENA VOZILA: Ostavila za sebe šest miliona dinara, tužilaštvo traži kaznu zatvora i povraćaj novca

J.D.Lj.

10. 11. 2023. u 15:00

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo sudu optužni predlog protiv D.M. (36), zbog sumnje da je tokom 2017. godine u prestonici izvršla krivično delo poreska utaja.

ИЗБЕГАВАЛА ПЛАЋАЊЕ НАКНАДЕ ЗА УВЕЗЕНА ВОЗИЛА: Оставила за себе шест милиона динара, тужилаштво тражи казну затвора и повраћај новца

Foto: N. Skenderija/MUP

To je uradila kao direktor privrednog društva, jer nije Agenciji za zaštitu životne sredine prijavila podatke o težini polovnih putničkih i teretnih vozila koje je privredno društvo uvezlo u Republiku Srbiju u toku 2016., a  koja posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada za koje se plaća naknada u iznosu od 12.000 dinara po toni.
 
Tako je izbegla plaćanje naknade za upravljanje posebnim tokovima otpada za uvezena vozila u iznosu od 6.201.312,00 dinara. 
 
Tužilaštvo je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljenu oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.
 
Takođe, traži se i da joj se izrekne novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara, te da se obaveže da snosi troškove postupka nastale pred tužilaštvom u iznosu 40.000,00 dinara.
 

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)